Hiddink haalt Wijnaldum bij selectie, Fer valt af

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink heeft Georginio Wijnaldum opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interland tegen Mexico en het EK-kwalificatieduel met Letland. De middenvelder behoorde in eerste instantie niet tot de voorselectie.

Hiddink haalt Wijnaldum bij selectie, Fer valt af

'Daar ben ik door verrast', liet de Wijnaldum, die veertien keer voor het Nederlands elftal speelde, na het bekendmaken van de voorlopige selectie weten aan Voetbal International. Hij was een kleine maand uit de roulatie met knieklachten. 'Ik ben natuurlijk nog niet honderd procent fit, maar je hoopt toch dat je erbij zit. Helaas is dat niet het geval.'

De PSV'er heeft daarna echter dermate veel indruk gemaakt op Hiddink, dat de bondscoach hem alsnog bij de groep heeft gehaald. Zijn terugkeer gaat ten koste van Leroy Fer (QPR), die de laatste schifting niet overleefde. Hetzelfde geldt voor Virgil van Dijk (Celtic), Jeroen Zoet (PSV) en Paul Verhaegh (FC Augsburg). Die laatste behoorde afgelopen zomer nog tot de selectie van Nederland tijdens het WK, maar Ricardo van Rhijn en Gregory van der Wiel krijgen nu de voorkeur op de rechtsbackpositie.

Verder is Willems een opvallende verschijning in de selectie. De linksback van PSV laat zich de laatste weken nadrukkelijk gelden. De laatste keer dat de verdediger in actie kwam in Oranje was in november vorig jaar tegen Japan (2-2). Net als Willems keren ook de van blessures herstelde Memphis Depay en Ron Vlaar terug bij Oranje.

Darryl Janmaat, Jeremain Lens en Rafael van der Vaart zijn de meest opvallende afwezigen voor de komende interlands. Zij behoorden echter ook al niet tot de voorselectie. Jeffrey Bruma, Erik Pieters, Sven van Beek en Davy Pröpper waren, in tegenstelling tot de vorige keer, eveneens niet in de voorselectie opgenomen door Hiddink.

Na de nederlaag tegen IJsland kondigde Hiddink aan de personele bezetting van het Nederlands elftal nog eens onder de loep te nemen. Janmaat en Lens lijken daarvan de eerste slachtoffers. Beide internationals kwamen deze kwalificatiereeks nog in actie als basisspeler. Verder hield de ervaren oefenmeester zijn selectie redelijk intact.

De 23-koppige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United, Eng), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

Verdediging: Bruno Martins Indi (FC Porto, Por), Joël Veltman (Ajax), Ricardo van Rhijn (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa, Eng), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain, Fra), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, Gri), Daley Blind (Manchester United, Eng), Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United, Eng), Quincy Promes (Spartak Moskou, Rus), Arjen Robben (Bayern München, Dui).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.