Hiddink haalt Van der Vaart en Pieters bij Oranje

Reacties

Zoals beloofd heeft bondscoach Guus Hiddink bij zijn eerste (voor)selectie van het Nederlands elftal niet voor enorme verrassingen gezorgd. Voor het oefenduel met Italië van 4 september en de eerste EK-kwalificatiewedstrijd (tegen Tsjechië) hield Hiddink de WK-selectie in grote lijnen intact.

Hiddink haalt Van der Vaart en Pieters bij Oranje

In zijn 25-koppige selectie heeft Hiddink een plekje ingeruimd voor Erik Pieters (Stoke City), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Gregory van der Wiel (PSG) en Jeroen Zoet (PSV). Zij waren alle vier bij het WK niet aanwezig.

Wat de WK-selectie betreft (zie onderstaand) ontbreekt Terence Kongolo van Feyenoord. Ook Jonathan De Guzman is niet van de partij. Hij is momenteel drukdoende zijn overgang van Villarreal naar Napoli af te ronden.

Van der Vaart en Van der Wiel misten door blessureleed het WK, terwijl Pieters en Zoet op sportieve gronden niet werden verkozen door toenmalig bondscoach Louis van Gaal. Ook nu is Van der Wiel overigens herstellende van een rugblessure.

Bij zijn presentatie op 1 augustus (zie foto) kondigde Hiddink al aan niet voor enorme verrassingen te gaan zorgen. 'In grote lijnen zal er niet heel veel verschil zitten in mijn eerste selectie met die van het WK. Het beleid wordt gehandhaafd, de staf is er namelijk deels nog. Maar het zal natuurlijk ook afhangen van de status van de spelers en clubs op dat moment. Als talenten zich aandienen, zullen we natuurlijk zeker niet schromen ze erbij te halen. Meer dan welkom, maar we gaan nu niet ineens enorm verjongen. We bekijken het per individueel geval.'

Op 4 september begint in Bari zodoende de tweede ambtstermijn van Hiddink. Zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd speelt Oranje vijf dagen na het treffen met de Azzurri. Voor Hiddink en zijn mannen staat op 9 september namelijk een uitduel met Tsjechië op het programma. De andere opponenten in de kwalificatiereeks van Nederland zijn IJsland, Kazachstan, Letland en Turkije.  

De 25-koppige voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United, Eng), Michel Vorm (Tottenham Hotspur, Eng), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United, Eng), Bruno Martins Indi (FC Porto, Por), Erik Pieters (Stoke City, Eng), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg, Dui), Ron Vlaar (Aston Villa, Eng), Stefan de Vrij (Lazio, Ita), Gregory van der Wiel (PSG, Fra)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City, Eng *), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Georginio Wijnaldum (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV, Dui)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Dirk Kuijt (Fenerbahçe, Tur), Jeremain Lens (Dinamo Kiev, Oek), Robin van Persie (Manchester United, Eng), Arjen Robben (Bayern München, Dui)

*=staat op het punt over te stappen naar QPR

Guus Hiddink met zijn assistenten Danny Blind en Ruud van Nistelrooy bij de presentatie.
Guus Hiddink met zijn assistenten Danny Blind en Ruud van Nistelrooy bij de presentatie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.