Hiddink grijpt in en wijzigt Oranje op vier plaatsen

Reacties

Daryl Janmaat, Jonathan de Guzman, Davy Klaassen en Quincy Promes krijgen afgaande op de training van maandag een plek in de basis van het Nederlands elftal. Gregory van der Wiel, Nigel de Jong, Georginio Wijnaldum en Ibrahim Afellay lijken tegen Spanje geslachtofferd te worden.

Hiddink grijpt in en wijzigt Oranje op vier plaatsen

In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1) maakte Oranje zaterdag bepaald geen beste beurt. Bondscoach Guus Hiddink liet daarop al weten dingen te zullen veranderen. Gezien de hesjesverdeling op de training van maandag kost het moeizame gelijkspel vier spelers hun basisplaats. PSG-back Van der Wiel verliest zijn plek aan Janmaat (foto, links), De Guzman speelt in plaats van De Jong.

Jordy Clasie leek tegen Spanje een basisplaats te krijgen, maar hij haakte maandag af met een knieblessure. Ook Ibrahim Afellay en Georginio Wijnaldum moeten dinsdagavond vermoedelijk op de bank plaatsnemen. Jongelingen Quincy Promes (foto, tweede van links) en Davy Klaassen (foto, rechts) krijgen de kans.

Oranje stapte maandagmiddag even voor twaalf uur met 23 spelers het veld op. Dat waren er dit weekend nog 24, maar Clasie haakte dus af. Hiddink lijkt geen vervanger op de roepen voor de Feyenoorder. De keuzeheer geeft om 15.30 uur een persconferentie.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Guzman, Sneijder, Klaassen; Promes, Huntelaar, Depay.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.