Hiddink en KNVB praten over scherpe maatregelen bij Oranje

Reacties

De evaluatie die vandaag (dinsdag) gepland staat tussen bondscoach Guus Hiddink en de KNVB zal vooral gaan over het gebrek aan eenheid in de spelersgroep van het Nederlands elftal en de eventuele noodzaak om in te grijpen.

Hiddink en KNVB praten over scherpe maatregelen bij Oranje

Er wordt niet aan getwijfeld dat Hiddink ook tijdens de komende interlands van Oranje tegen Mexico en Letland op de bank zit als bondscoach. De KNVB is niet van plan de keuzeheer te ontslaan, terwijl de trainer zelf ook niet de intentie heeft op te stappen.

Bondsdirecteur Bert van Oostveen kondigde vorige week aan dat de evaluatie 'scherper dan normaal' zou zijn, maar het zal geen ontslag of vrijwillig vertrek van Hiddink opleveren.

Om zijn betrokkenheid bij de KNVB te onderstrepen zat Hiddink zaterdag op de tribune bij het duel PSV – AZ (3-0), om zich voor te bereiden op de eerstvolgende (oefen-)interland tegen Mexico van 12 november. Vier dagen later hervat Oranje de rampzalig begonnen EK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Letland.

De evaluatie zal vooral gaan over de verstoorde verhoudingen in de spelersgroep en de noodzaak om verjongingen door te voeren. Bronnen rond de bondscoach hebben laten doorschemeren dat er voor de komende interlands wel eens gesneden kan worden in de selectie.

Hiddinks eerste vier duels als bondscoach leverden drie nederlagen en een zege op. Kazachstan werd met 3-1 verslagen, terwijl Oranje onderuit ging tegen Italië (2-0), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0).

Lees woensdag meer in de nieuwe Voetbal International.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.