Hiddink blij met wederopstanding Chelsea na zwaar begin

Manager Guus Hiddink heeft zich tevreden getoond over de reactie van Chelsea na de tegengoal in het duel met Manchester United. De Nederlander erkende dat The Mancunians in een groot deel van de wedstrijd (1-1) het overwicht hadden.

Collega Louis van Gaal liet na afloop van de wedstrijd op Stamford Bridge duidelijk blijken niet tevreden te zijn met de remise. Hiddink was contenter, zo vertelde hij bij de BBC. 'United deed het goed in de eerste helft en kort na rust. Het is niet makkelijk om ze te verslaan, maar ik ben blij met de reactie van mijn team.  We zakten te ver terug in de eerste twintig minuten, waarin United dominant was.'

De geroutineerde manager zag centrumverdediger Kurt Zouma na een uur uitvallen met een horrorblessure. Hiddink kon direct na afloop nog weinig kwijt over de ernst. 'Morgen zullen we meer weten, maar iedereen heeft kunnen zien dat het ernstig was. Een overstrekking van de knie is altijd pijnlijk. Ik heb een soortgelijk probleem gehad en het doet pijn. Maar laten we hopen dat het meevalt.'

Courtois
Chelsea-doelman Thibaut Courtois, die kansloos was bij het rake schot van Jesse Lingard, zei te kunnen leven met een punt. 'We gingen voor een overwinning, maar je moet pakken wat je pakken kunt. Voor ons zelfvertrouwen is het belangrijk dat we hebben laten zien dat we ons terug in de wedstrijd kunnen vechten tegen een team als United. Gezien onze achterstand moeten we voor een plek bij de eerste zeven gaan, maar de FA Cup en de Champions League zijn het belangrijkste. Daar moeten we voor een finaleplaats gaan.'