Hiddink begint tijdperk bij Anzhi met winst op Dinamo

Guus Hiddink is zijn tijdperk als trainer van Anzhi Makhachkala begonnen met een knappe uitzege bij Dinamo Moskou (0-1). De Nederlandse coach zag hoe zijn ploeg positief startte aan de tweede seizoenshelft – de derde wedstrijd uit de play-offs om het kampioenschap – door de winnende treffer van Jucilei.

Hiddink begint tijdperk bij Anzhi met winst op Dinamo

In Rusland speelt de topacht van de eerste seizoenshelft om de titel. Hiddink bezet van die hoogst geklasseerde ploegen de zevende plek. De Braziliaan Jucilei nam na 69 minuten de enige treffer voor zijn rekening door na een klutssituatie te scoren, waardoor Hiddink zijn nieuwe klus begon met een overwinning.

Voor Dinamo, voorafgaand aan het duel de nummer drie, zijn de druiven zuur. De achterstand op koploper Zenit-Sint Petersburg, dat zaterdag twee punten liet liggen bij CSKA Moskou (2-2), bedraagt acht punten. Het keurkorps van Hiddink is nog steeds zevende met 55 punten uit 33 duels.

Om kampioen te worden heeft Hiddink overigens een wonder nodig, aangezien Zenit elf punten meer heeft. Volgende week maandag staat het tweede competitieduel voor Hiddink op het menu, dan ontvangt zijn ploeg in de Russische deelrepubliek Dagestan Spartak Moskou.

Bij zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Anzhi deed Hiddink een beroep op miljoenenaankoop Christopher Samba en zijn sterspelers Yuri Zhirkov, Mbark Boussoufa en Samuel Eto'o. Bij de thuisploeg ontbrak Balázs Dzsudzsák, hij maakte tijdens de transferperiode de opvallende overstap naar Dinamo.

Overige uitslag winnaarspouleRubin Kazan-Spartak Moskou 1-1

Overige uitslag verliezerspouleFK Krasnodar-FK Rostov 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's