Hevige rellen werpen schaduw over openingsweekend EK

Reacties

De UEFA stelt een onderzoek in naar de hevige rellen die de eerste dagen van het EK ontsierden. Vooral de Russen moeten na zaterdag vrezen voor zware sancties.

Hevige rellen werpen schaduw over openingsweekend EK

Na de gelijkmaker van de Russen tegen Engeland (1-1) braken er op de tribunes van Stade Vélodrome rellen uit tussen supporters van beide landen. Het was al voor de derde dag op rij dat er in Marseille werd gevochten door hooligans. Voor de wedstrijd vielen al zeker 31 gewonden, waarvan een Engelse fan er slecht aan toe is.

Russische supporters misdroegen zich ook al vier jaar geleden tijdens het EK in Polen en Oekraïne, waardoor de straf voor dat land zwaarder kan uitvallen. De Russische minister van sport Vitaly Mutko had overigens zijn eigen visie op de ongeregeldheden, die volgens hem het gevolg zijn van een belabberde organisatie rond de wedstrijden.

De Europese voetbalbond is nu bezig zoveel mogelijke informatie over de incidenten te verzamelen. De Engelse bond liet weten diep teleurgesteld te zijn in de betreffende supporters, de krant L'Équipe sprak kortweg van een schande.

Niet alleen in Marseille werd gevochten, ook tussen fans van Noord-Ierland en Polen ging het al mis. Zondag zijn de plaatselijke autoriteiten in Parijs ook in de hoogste staat van paraatheid als om 15.00 uur het risicoduel tussen Turkije en Kroatië op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.