'Het wordt een hels karwei om Lewandowski te stoppen'

Reacties

De Bundesliga-topper van komende zondag tussen Bayern München en Borussia Dortmund is ook de confrontatie tussen twee topschutters in topvorm: Robert Lewandowski en Pierre-Emerick Aubameyang. De Poolse spits komt zijn oude ploeggenoten weer eens tegen, maar Bayern-coach Pep Guardiola is vooral onder de indruk van een speler die ook Lewandowski nog niet kent.

'Het wordt een hels karwei om Lewandowski te stoppen'

Lewandowski kan Bayern tijdens de achtste speelronde al naar een gat van zeven punten schieten met Dortmund als hij een vervolg geeft aan zijn bizarre productie van de afgelopen week. In 225 minuten was de 27-jarige aanvaller liefst tien keer trefzeker. Aubameyang, zijn opvolger bij BVB scoorde op zijn beurt tot nu in elk van de zeven competitieduels, een Bundesliga-record.

Wat Lewandowski in München laat zien, deed hij ook al toen hij nog in het geelzwart speelde, stelde linksback Marcel Schmelzer in aanloop naar de kraker. 'Iedereen kan zich nog wel herinneren dat hij in Dortmund zo goed heeft gespeeld', zei de verdediger van Borussia over zijn oude ploeggenoot. 'Momenteel gaat elke bal die van zijn voet komt erin. Het wordt een hels karwei om hem af te stoppen.'

Niet Pierre-Emerick Aubameyang maar Julian Weigl (rechts) kreeg vrijdag complimenten van Pep Guardiola.
Niet Pierre-Emerick Aubameyang maar Julian Weigl (rechts) kreeg vrijdag complimenten van Pep Guardiola.

De defensieve krachten van Der Rekordmeister zullen ongetwijfeld hetzelfde denken over Aubameyang, maar Guardiola richtte zich vrijdag op een onzichtbare kracht: Julian Weigl. De twintigjarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Bayerns stadgenoot 1860 München en stond tot nu toe in alle zeven competitieduels in de basis bij de ploeg van Thomas Tuchel.

'Ik kende hem nog niet, hij heeft mij verrast. Hj heeft alle kwaliteiten om op die positie te spelen', zei Guardiola over de controleur, die jarenlang op slechts een kilometer van de Säbener Strasse voetbalde. 'Hij is erg belangrijk voor Dortmund, dat zou zonder hem een heel ander team zijn. Net zoals Joshua Kimmich (Bayern-talent, red.) zal hij ooit voor de Duitse nationale ploeg spelen', aldus de Spaanse tacticus.

Robbery
Guardiola kreeg ook vragen over de fitheid van Arjen Robben. 'Hij is in de laatste fase van zijn herstel, maar hij heeft nog niet met de ploeg meegetraind. Ik weet niet of hij zondag kan spelen', zei hij over de geblesseerde Oranje-international. Franck Ribéry ontbreekt sowieso door een slepende enkelblessure. De Fransman maakt mogelijk na de interlandbreak zijn rentree op het trainingsveld. Arturo Vidal is weer inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.