Het woord is aan Jorrit Hendrix

Reacties

PSV-clubwatcher Stef de Bont volgt de Eindhovenaren op het trainingskamp in het Zwitserse Verbier en belicht in een drieluik de selectie van de landskampioen. Vandaag: het middenveld.

Het woord is aan Jorrit Hendrix

Hier in de Zwitserse bergen is er steeds die lach. Op weg naar het trainingsveld, bij het rondootje, bij het partijspel en zelfs bij de sprintoefeningen. De Limburger Jorrit Hendrix is alsmaar opgetogen.

Misschien is het wel omdat hij weer pijnvrij is. De 21-jarige middenvelder raakte eind vorig seizoen geblesseerd aan zijn knie en miste het slot van het seizoen. Deze zomer was hij op de allereerste trainingsdag present op de Herdgang en heeft vervolgens geen minuut meer gemist.

Ondanks zijn 21 jaar is hij voor sommigen een voorbeeld. Ook dit jaar is er een grote groep talenten mee op trainingskamp. Jongens die net als Hendrix de Eindhovense jeugd hebben doorlopen en nu dromen van een plek in het eerste elftal.

Hendrix is er al een tijdje, maar ook weer niet helemaal. Hij mag zich voor het vierde seizoen op rij eerste elftalspeler noemen. In 2013/14 en in 2014/15 maakte hij twintig keer zijn opwachting in de hoofdmacht, vorig jaar was dat al 26 keer. En toch wringt het. Alsof zijn ultieme doorbraak nog moet komen. Dat hij volledig onomstreden is en heel Nederland ziet dat Limburgse Jorrit de komende jaren dé controleur van PSV is.

Dit lijkt het moment. De Eindhovenaren hebben op het middenveld namelijk niet zoveel smaken. Stijn Schaars liep uit zijn contract, Adam Maher is op zoek naar een nieuwe club en Marco van Ginkel keerde terug naar Chelsea. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de oud-speler van Vitesse terugkeert naar Eindhoven, maar voorlopig slijt hij zijn dagen in Londen.

Van Ginkel
Wie nu het Eindhovense middenveld zou moeten inkleuren, zou voor Hendrix, Davy Pröpper en Andrés Guardado kiezen. Zolang Adam Maher nog geen nieuwe werkgever heeft gevonden, blijft ook de geboren Marokkaan een serieuze optie. Jongelingen Dante Rigo (17 jaar), Ramon Pascal Lundqvist (die in de basis stond tegen Saint Etienne), Kenneth Paal en Laros Duarte vormen de toekomst.

Cocu heeft ook Rai Vloet en Marcel Ritzmaier meegenomen naar Verbier, maar zij lijken na teleurstellende verhuurperiodes bij respectievelijk SC Cambuur en NEC nergens op te hoeven rekenen.

Het bevestigt de noodzaak van de komst van Van Ginkel. Tezamen met Guardado, Pröpper en Hendrix zou PSV dan de beschikking hebben over vier gelijkwaardige middenvelders. Maher niet meegerekend. Gaat ook hij weg dan is het aannemelijk dat de Eindhovenaren er nog een middenvelder bijhalen.

Wie er ook nog mogen komen en gaan deze zomer, het woord is aan Jorrit Hendrix. Dit is het moment om te bewijzen dat hij onomstreden is.

Lees hier het eerste deel uit het drieluik vanuit Verbier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.