'Het was geen Barça-Real, maar wel een prachtig duel'

Reacties

NEC kwam zaterdag tegen SC Cambuur niet tot winnen (1-1) en verloor tot overmaat van ramp twee belangrijke basisspelers met rode kaarten. Trainer Anton Janssen stelde na afloop dat zijn ploeg soms iets te ver gaat in zijn strijdlust.

'Het was geen Barça-Real, maar wel een prachtig duel'

Ryan Koolwijk kreeg direct rood vanwege een kopstoot en Rens van Eijden werd met twee keer geel van het veld gestuurd. 'We wilden tot het uiterste gaan, maar daarbij is het de kunst je zelfbeheersing niet te verliezen. De druk om te winnen is groot en dan komt er emotie bij kijken. We verloren onszelf in de strijd', aldus Janssen tegenover FOX Sports.

Door het gelijkspel heeft NEC uit 31 duels 28 punten, drie meer dan Roda JC, dat dertig duels speelde en een gunstiger programma heeft. 'Ik heb nog voldoende vertrouwen in een goede afloop. Laten we maar kijken wat Roda zondag doet (tegen AZ, red.). Alles ligt nog open', vervolgt Janssen.

De Jong
Interim-trainer Henk de Jong van Cambuur is tevreden met het behaalde punt. 'Het was geen Barcelona-Real Madrid, maar wel een prachtig duel om naar te kijken. Ik houd van spektakel. Saaie potjes vind ik niets. We hadden vlak voor tijd geluk dat NEC de paal raakte (via Christoph Hemlein, red.), maar eigenlijk vind ik dat wij hadden moeten winnen.' Cambuur krijgt nog één kans om het seizoen zonder zege in een uitduel af te sluiten, als het 27 mei op bezoek gaat bij Feyenoord. 'Dan gaan we dus winnen. Dan weet Ronald (Koeman, red.) dat alvast', knipoogde De Jong.

De kans dat De Jong ook volgend seizoen trainer is in Leeuwarden, lijkt groot. 'Natuurlijk ben ik daarvoor kandidaat, misschien ben ik wel dé kandidaat. Dit is echter niet de tijd om daarover te praten.' Als het aan De Jong zelf ligt, blijft hij langer aan. 'Cambuur is een van de mooiste clubs van Nederland. Natuurlijk is het erg vervelend wat er de afgelopen week is gebeurd (Dwight Lodeweges stapte na bedreigingen op, red.), maar als we van NEC hadden gewonnen waren we door duizend fans opgewacht in Leeuwarden. Dat is ook Cambuur.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.