'Het verleden telt niet meer'

Reacties

Trainer Robert Maaskant van NAC hield woensdag, een dag voor de cruciale eerste wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in de finale van de play-offs, de kaken grotendeels op elkaar. Een eigenschap die hij rondom het gewonnen tweeluik met VVV-Venlo ook al tentoonspreidde. 'Ik voel geen spanning, heb alle vertrouwen in de goede afloop, maar voel niet de behoefte onze kaarten op tafel te leggen', aldus Maaskant tegenover Voetbal International.

'Het verleden telt niet meer'

NAC treedt donderdagavond vermoedelijk aan in dezelfde formatie die maandagmiddag met 3-0 te sterk was voor VVV. Dat betekent dat Uros Matic, een van de uitblinkers in de tweede helft, opnieuw de voorkeur krijgt boven Joeri de Kamps. Laatstgenoemde kwam in de heenwedstrijd in De Koel (0-1) goed weg toen een zware charge op Jeffrey Altheer niet met rood werd bestraft. Desondanks was Maaskant laaiend op zijn middenvelder, omdat hij zijn elftal voor hetzelfde geld flink had gedupeerd.

'Joeri is zeker niet uit de gratie, misschien speelt hij morgen wel', aldus Maaskant, die ook weer de beschikking heeft over de van enkelklachten herstelde Jeffrey Sarpong. Vaststaat dat Guyon Fernandez in de spits staat bij NAC. Hij scoorde tegen VVV in totaal drie keer. 'En daar gaat het toch om in de nacompetitie: scoren. Dat doet Guyon. Al gaat het me te ver het succes alleen aan hem op te hangen. Ook andere spelers creëren kansen en scoren voor NAC. Maar goed, het verleden telt niet meer. Tegen Roda beginnen we gewoon weer op nul.'

Op basis van de twee laatste competitiewedstijden in het Parkstad Limburg Stadion kan NAC de ontmoeting met Roda JC met vertrouwen tegemoet zien. In 2013 wonnen de Bredanaars met 1-5, terwijl een jaar eerder met 0-0 gelijk werd gespeeld. De twee voorgaande edities leverden evenwel zeges op voor de thuisclub, 5-1 en 4-3. Maaskant: 'Laten we wel wezen. Roda JC mag dan afgelopen seizoen in de Jupiler League hebben gespeeld. Het is, net als NAC, natuurlijk een echte Eredivisieclub met de entourage en status die daarbij hoort. Die spanning zal in Kerkrade dus voelbaar zijn, net als bij ons.'

Roda JC - NAC begint donderdag om 19.45 uur in Kerkrade en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. In de return in Breda, zondag 14.30 uur, hanteert Danny Makkelie de fluit.

In aanloop naar het tweeluik tussen de twee clubs leest u in Voetbal International een groot verhaal over NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, die een slecht seizoen achter de rug heeft. 'Hij draagt een zak cement op zijn rug', volgens insiders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.