'Het succes heeft één en ander bij Ajax verbloemd'

Reacties

Ajax houdt de Nederlandse eer hoog in Europa en heeft gewonnen bij PSV. Toch is Johan Cruijff uiterst kritisch op de Amsterdamse club.

'Het succes heeft één en ander bij Ajax verbloemd'

In de 'dramatische week voor ons voetbal' mag het Europese succes van Ajax tegen Legia Warschau volgens Cruijff niet gebruikt worden om essentiële details onderbelicht te laten. 'We zijn een nu een paar jaar verder en in die fase heeft het succes het één en ander verbloemd', aldus de oud-international in De Telegraaf over de Amsterdamse club.    

'Dat is vaak het probleem als de resultaten goed zijn. Wat dat betreft, heeft dit mindere seizoen tenminste als voordeel dat bepaalde punten niet meer genegeerd kunnen worden', aldus Cruijff, die daarbij onder andere wijst op de slechte omschakeling, de te trage opbouw en de te grote hoeveelheid breedtepasses.

Deze tekortkomingen zijn een signaal dat het proces - dat op initiatief van Cruijff is ingezet - is stilgevallen. 'Dat dit nu nog het geval is, houdt in dat er goed met elkaar gesproken moet worden over wat er moet worden verbeterd.'

Cruijff zet vraagtekens bij de geluiden over het aantrekken van spelers en routiniers als oplossing. 'Eerst moet de vraag worden gesteld of er binnen de club wel alles aan gedaan is om de huidige knelpunten op te lossen. Dan bedoel ik niet alleen de opleiding maar ook de scouting en de samenwerking met clubs als Ajax Cape Town en AS Trencín.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.