Het record van Don Leo, Sammer krijgt Klopp

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het record van Don Leo, Sammer krijgt Klopp

'Carlo, je bent mijn vriend, maar blijf van mijn record af alsjeblieft'
• Leo Beenhakker is bang zijn record uit het seizoen 1988/89 kwijt te raken aan Carlo Ancelotti, de huidige manager van Real Madrid. Beenhakker bleef met De Koninklijke 34 duels op rij ongeslagen. Op dit moment is Real Madrid 28 opeenvolgende wedstrijden zonder verlies. Beenhakker overweegt de Italiaan per mail te verzoeken op deze voet verder te gaan, maar zijn record niet af te pakken.

'Als ik hem was, zou ik God elke dag bedanken dat ik bij Bayern München mag werken'
Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp over Matthias Sammer, technisch directeur van Der Rekordmeister. Klopp en Sammer hebben het zeer regelmatig aan de stok tijdens de onderlinge duels van Dortmund en Bayern. Duidelijk is dat Klopp niet onder de indruk is van Sammer. 'Ik heb geen idee welke bijdrage hij levert aan de trainingen. Misschien geeft hij Josep Guardiola wat tips over hoe een training eruitziet', aldus Klopp.

'Geduld, ervaring opdoen en dan beginnen als coach of directeur'
• Ervaringsdeskundige Edgar Davids geeft Alessandro Del Piero, zijn voormalige ploeggenoot bij Juventus, een goedbedoeld advies. Waar Davids bij Barnet besloot op veertigjarige leeftijd te stoppen met voetbal, is de 39-jarige Del Piero nog steeds actief  bij Sydney FC. De Italiaan nadert het eind van zijn loopbaan en wordt nu al in verband gebracht met een directeursfunctie. 'Hij moet niet nu stoppen en morgen ergens directeur worden. Hij heeft ervaring nodig. Hij is intelligent en moet zelf bepalen of hij een rol als coach of directeur aan wil gaan', aldus Davids, die zelf vanuit het niets aan de slag ging als speler/trainer van Barnet. Een succes werd het niet, gezien de degradatie uit de League Two.

• Het competitieduel tussen het onverslaanbare Bayern München en reuzendoder VfL Wolfsburg gaat gewoon door. Wolfsburg lag eerder vandaag nog plat en de lokale politie sprak van een groot drama. Oorzaak: een grote stroomstoring. De huidige nummer vijf van de Bundesliga kan echter terugvallen op een noodaggregaat, waarmee het spanningsprobleem in ieder geval in de Volkswagen-Arena is opgelost. Voor de aanwezige fans in Wolfsburg is het te hopen dat hun ploeg met een goed resultaat de spanning kan terugbrengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.