Het onverbiddelijke VI-oordeel: Oranje-rapport om te huilen

Reacties

Het vertrek van bondscoach Danny Blind kan niet verhullen dat de 2-0 nederlaag bij Bulgarije het resultaat is van een collectieve afgang van het Nederlands elftal. Nu de rook rond de vertrokken bondscoach is opgetrokken, aandacht voor de spelersbeoordelingen.

Het onverbiddelijke VI-oordeel: Oranje-rapport om te huilen

In Sofia gooide Blind debutant Matthijs de Ligt in het diepe en met alle gevolgen van dien. Dat er bij het Nederlands elftal geen ruimte is om fouten te maken, ondervond de pas zeventienjarige Ajax-verdediger in de vijfde minuut al. Direct riep de vraag zich op of de bondscoach de jongeling in bescherming had moeten nemen. Blind deed dat halverwege wel, wat de dramatische avond voor De Ligt compleet maakte.

De Ligt kan een gebrek aan ervaring als reden aandragen, een dergelijk excuus is er voor Kevin Strootman niet. Hij komt er net als de Ajacied bijzonder slecht vanaf met een 3,5. Van hem mocht gezien zijn rol bij AS Roma verwacht worden dat hij Oranje vanaf een centrale positie op het middenveld bij de hand nam, samen met Georginio Wijnaldum. Het aanvalsspel van Oranje kreeg echter geen moment vorm. De combinatie van misverstanden en balverlies bleek dodelijk.

Het resultaat van de opeenstapeling van fouten en slordigheden is een verzameling onvoldoendes. Alleen Wesley Hoedt haalde een voldoende. Hij toonde zich een betrouwbare verdediger in zijn eerste en tegelijkertijd laatste interland onder Blind. Het spel van de Lazio-verdediger was direct ook een van de zeldzame aanknopingspunten voor de opvolger van Blind.

Invallers:
- 46. Wesley Hoedt: 6,5 (Voor Matthijs de Ligt)
- 46. Wesley Sneijder: 4,5 (Voor Georginio Wijnaldum)
- 68. Luuk de Jong: - (Voor Quincy Promes)

In de nieuwe VI en op VI PRO deze week alles over de dramatische avond in Sofia, het vertrek van bondscoach Danny Blind en de algehele onrust bij Oranje. De nieuwe VI ligt woensdag in de winkel.

Kun jij je vinden in onze rapportcijfers? Log in en praat mee over de staat van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.