Het moment waarop Feyenoorder De Mooij besloot om arts te worden

Reacties

Splinter de Mooij was afgelopen seizoen even wereldnieuws nadat hij besloot om zijn profdroom te laten varen. Het talent van Feyenoord besloot om het profvoetbal te verlaten om zich volledig te richten op zijn opleiding tot arts.

Het moment waarop Feyenoorder De Mooij besloot om arts te worden
© Pro Shots

In gesprek met Voetbal International legt De Mooij uit hoe na de uitbraak van het coronavirus de competities stil lagen en hij onderzoekjes mocht doen op de afdeling spoedeisende hulp in een Haags ziekenhuis. Daar zag hij van alles passeren: gebroken heupen, reanimaties en coronagevallen. Met veel bewondering keek hij naar het werk van de artsen en verpleegkundigen. Eén moment maakte diep indruk op de jonge Hagenaar.

Op een dag kwam er een patiënt binnen met een ambulance. Hij moest worden gereanimeerd en bleek daarnaast ook nog covid-positief. De Mooij zag ongeveer twintig mensen vliegensvlug een beschermpak aantrekken en de patiënt naar een andere kamer vervoeren. 'De reanimatie lukte en de patiënt overleefde het. Toen ging de knop om: Ik wil ook mensen redden.' Daarna zag hij het hele team juichen. 'Net als op het voetbalveld eigenlijk. Maar nu omdat er een mensenleven was gered.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eind april maakte De Mooij zijn vertrek bij Feyenoord bekend via Instagram. 'Het ging compleet viral.' Uit Iran, Brazilië, Malta en andere uithoeken van de wereld kreeg hij berichten van mensen die bewondering hadden voor zijn opvallende keuze. 'Het werd zelfs besproken in een Nigeriaanse talkshow', zegt De Mooij, die dit seizoen speler is van tweededivisionist AFC. Niet ieder jochie met dromen van De Kuip zal zijn beslissing meteen begrijpen, maar uiteindelijk is mensen genezen veel belangrijker dan scoren in de Champions League-finale. 'Dat is óók heel mooi, maar uiteindelijk zou ik toch kiezen voor het redden van mensenlevens.'

Lees in de VI van deze week en op VI PRO het hele interview met Splinter de Mooij:

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.