'Het lichaam van Akeem kon de pijn niet meer verdragen'

Het overlijden van Akeem Adams heeft de Hongaarse voetbalwereld geschokt. De jonge voetballer uit Trinidad & Tobago, die zijn land acht keer vertegenwoordigde, had ook een link met Nederland.

'Het lichaam van Akeem kon de pijn niet meer verdragen'

Afgelopen zomer dook Adams, die maandag overleed aan de gevolgen van een hartaanval, op bij de Hoornse Hoofdklasser Hollandia. Hij trainde korte tijd mee bij de West-Friese club en speelde mee in een oefenduel met provinciegenoot Telstar.

Na zijn korte stage in Hoorn kwam Adams in Hongarije terecht, waar hij bij Ferencváros tekende. Bij de Hongaarse topclub had de verdediger gezelschap van een Nederlandse enclave. Jack Tuyp, Julian Jenner, Mark Otten en Arsenio Valpoort verdienen hun brood bij Ferencváros.

Tragedie
Tot voor kort was Ricardo Moniz aldaar trainer. Hij liet onlangs weten dat de tragische gebeurtenissen rond Adams, die in september na een training zijn eerste hartaanval kreeg, diepe sporen hebben nagelaten bij alles en iedereen bij de club. 'De grootste tragedie die je kunt meemaken', verwees Moniz naar de situatie rond Adams, die op dat moment in kritieke toestand in het ziekenhuis lag en als gevolg van complicaties een been moest laten laten amputeren.

Volgens Moniz hadden de spelers van Ferencváros het ontzettend zwaar met het lot van Adams. 'Sommige spelers konden wekenlang niet slapen. Begrijpelijk', aldus de destijds pas ontslagen trainer. 'Feit is dat Ferencváros nadien veel punten heeft verspeeld. De tegenvallende resultaten was de reden die ik voor mijn ontslag heb gekregen. Ik heb mij dagelijks ontfermd over Akeem toen hij op de intensive care lag.'

Pijn
De afgelopen weken leek de toestand van Adams zich enigszins te verbeteren, maar zaterdag werd hij wederom getroffen door een zware hartaanval. Daar bovenop kreeg hij een bloeding in zijn hersenen. 'Naarmate de weken vorderden leken Akeems kansen op overleven steeds groter te worden. Hij kon zijn vrienden en familieleden weer ontmoeten vanuit bed en werd voorbereid op een harttransplantatie. De door de complicaties van afgelopen zaterdag veroorzaakte pijn, kon zijn lichaam echter niet dragen', aldus een statement van Ferencváros.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen