'Het knaagt enorm aan Van der Vaart dat hij reserve was'

Reacties

Rafael van der Vaart mag stiekem weer hopen op een basisplaats bij Hamburger SV. Trainer Joe Zinnbauer hield de 32-jarige middenvelder de afgelopen twee duels op de bank, maar liet in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund doorschemeren dat Van der Vaart aanspraak maakt op een rentree.

'Het knaagt enorm aan Van der Vaart dat hij reserve was'

Van der Vaart moest na de 8-0 nederlaag tegen Bayern München wijken en de kans dat zijn aflopende contract zal worden verlengd is dan ook nihil. Desondanks lijk de rol van de 109-voudige international in Hamburg nog niet uitgespeeld. 'Iemand als Van der Vaart komt altijd in aanmerking voor een basisplaats', riep Zinnbauer donderdag tijdens een persconferentie.

Zaterdag staat HSV voor de zware taak tegen het opgeleefde Borussia Dortmund de eerste zege sinds drie competitieduels te boeken, om de veilige vijftiende plaats niet kwijt te raken. Die strijd tegen degradatie is volgens Zinnbauer niet het terrein van Van der Vaart. 'We staan momenteel dicht boven de degradatiestreep. Dan moeten spelers ook goed zijn zónder bal.'

Desondanks is Van der Vaart een serieuze kandidaat voor de basiself. 'Woensdag hebben we erg fanatiek getraind, toen heeft Rafa ook heel goed meeverdedigd. Het knaagt enorm aan hem dat hij de laatste twee keer reserve was', aldus Zinnbauer, die vertelde dat de trainingen van donderdag en vrijdag allesbepalend worden voor de strijd om de startplaatsen.

Dortmund
Voor BVB staat er ook veel op het spel. Trainer Jürgen Klopp herinnert zich nog maar al te goed hoe HSV begin oktober met 1-0 won in Dortmund. 'Hamburg heeft de laatste jaren al genoeg punten van ons gekregen. Voor mijn gevoel hebben we wat goed te maken', vertelde Klopp donderdag. Of Marco Reus ondanks een lichte blessure dan weer van de partij is, kon Klopp nog niet vertellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.