Het is dringen op het Ajax-middenveld in Turkije

Reacties

Veel ogen zijn deze week in Belek gericht op de tieners die Frank de Boer heeft meegenomen op trainingskamp met Ajax. Maar in de luwte van de aandacht voor Kasper Dolberg, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Vaclav Cerny meldt in het zuiden van Turkije ook een iets ouder talent zich – opnieuw – aan het front: Daley Sinkgraven.

Het is dringen op het Ajax-middenveld in Turkije

De twintigjarige middenvelder is hersteld van een kijkoperatie aan de meniscus in zijn rechterknie en is de weg terug ingeslagen. Tijdens het eerste grote partijspel van de Turkse trainingsweek, donderdagmiddag, nam Sinkgraven in de basisploeg de aanvallende middenveldpositie over van de individueel trainende Davy Klaassen. Sprankelend was zijn spel nog niet, maar het nieuwe begin is er.

Met de terugkeer van Sinkgraven en de ontwikkeling van vooral Van de Beek komt Frank de Boer steeds ruimer in zijn middenveldopties te zitten. Niet alleen kwantitatief, ook wat specifieke kwaliteiten betreft. De dit seizoen veelvuldig gehanteerde bezetting met Davy Klaassen, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj herbergt duelkracht, loopvermogen en spelinzicht. Daarnaast heeft Klaassen sinds Ajax met de punt naar voren speelt al vaker gescoord (zeven keer) dan in het gehele vorige seizoen (zes).

Daley Sinkgraven gaat over de knie bij Mike van der Hoorn. Rechtsback Ricardo van Rhijn gaat voor de bal.
Daley Sinkgraven gaat over de knie bij Mike van der Hoorn. Rechtsback Ricardo van Rhijn gaat voor de bal.

Creativiteit is echter minder prominent aanwezig op dit middenveld. Dat zou Sinkgraven kunnen toevoegen. Of Nouri, de technisch vaardige jongeling die wordt bijgespijkerd op facetten van het spel wanneer hij niet in balbezit is. Daarnaast heeft De Boer allrounder Lasse Schöne en controleur Thulani Serero voorhanden. En sinds kort ook Van de Beek, het talent met de hoge handelingssnelheid en de diepte in zijn spel.

Iets verderop in Belek prepareert Lucas Andersen zich deze week met Willem II voor de tweede seizoenshelft. Komende zomer zit zijn huurperiode in Tilburg erop en hoopt de Deen in Amsterdam een tweede kans te krijgen. En er is meer creativiteit op het middenveld in aantocht: op de dag dat Ajax naar Turkije vertrok, werkte de vervroegd van Willem II overgekomen Frenkie de Jong zijn eerste training af bij de beloftenploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink. Het ruime aanbod van talenten biedt een perspectief dat De Boer gaat meewegen, als hij in maart de knoop over zijn toekomst doorhakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.