'Het gaat goed, ik belde aan en Tyton deed zelf open'

PSV-trainer Fred Rutten kan woensdag in het KNVB-bekerduel met VVSB in Noordwijkerhout geen beroep doen op Wilfred Bouma, Timothy Derijck (foto) en de al langer uitgeschakelde Atiba Hutchinson. Doelman Andreas Isaksson is waarschijnlijk op tijd fit om de tegen Ajax uitgevallen Przemsylaw Tyton te vervangen.

'Het gaat goed, ik belde aan en Tyton deed zelf open'

'We moeten professioneel zijn, er heen gaan en de knop omdraaien, terugkomen met een plaats in de volgende ronde en dan op naar Roda JC', vertelt Rutten.

Derijck hield aan de topper met Ajax een lichte knieblessure over. Door een verrekte knieband komt het treffen met de amateurs van VVSB te vroeg. Isaksson is zo goed als hersteld van een botsing op de training met derde doelman Khalid Sinouh.

Diezelfde Sinouh was zondag tegen Ajax nog de vervanger van de uitgevallen Przemyslaw Tyton. De Pool viel na een botsing met Derijck uit en moest met een nekbrace om op een brancard van het veld af. In het ziekenhuis bleek dat Tyton slechts een zware hersenschudding overhield aan het ongelukkige incident.

Rutten is inmiddels al bij Tyton thuis geweest om hem een hart onder de riem te steken. 'Ik belde aan en hij deed zelf open. Ik was heel erg verrast. Als het aan hem ligt, staat hij vrijdag weer op het veld. Hij straalde uit dat hij het liefste zo snel mogelijk weer zou beginnen. Het ging hartstikke goed met hem.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's