Het complexe sluitstuk van de derde periode

Reacties

De kans dat een ploeg in de Jupiler League vrijdagavond een play-off-ticket gaat veroveren door de derde periodetitel te winnen lijkt uiterst klein. Jong Ajax heeft de sleutel.

Het complexe sluitstuk van de derde periode

Door de nederlaag van FC Volendam tegen koploper VVV-Venlo (0-1) en de overwinning van Jong Ajax bij Achilles '29 (2-3) bezetten VVV en Jong Ajax de eerste twee posities in de periodestand. De winnaar van de derde periode dient volgens de reglementen wel bij de eerste twee in de periodestand te eindigen om het startbewijs voor de nacompetitie te bemachtigen.

Mochten VVV-Venlo (al zeker van de play-offs) en Jong Ajax (als beloftenteam uitgesloten van deelname aan de nacompetitie) na negen wedstrijden de eerste twee plekken in de periodestand bezetten, dan zal het beschikbare startbewijs voor play-offs via de eindrangschikking te verdienen zijn. 

VVV is al niet meer te achterhalen in de derde periode, het gaat om plek twee. Alleen als Jong Ajax deze week in eigen huis niet wint van FC Eindhoven, kan FC Volendam of SC Cambuur nog profiteren.

STAND DERDE PERIODE
duels punten doelsaldo
VVV-Venlo 8 21 21-4
Jong Ajax 8 17 22-15
FC Volendam 8 16 16-11
SC Cambuur 8 14 12-8
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.