'Het andere' Italië houdt Zwitserland op remise

Ondanks een sterke start kon Zwitserland geen einde maken aan de reeks zonder overwinning (1-1). Italië verwelkomde het resultaat om een andere reden.

'Het andere' Italië houdt Zwitserland op remise

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi wilde niets weten van een B-team. 'Er is geen eerste en tweede ploeg, iedereen hoort erbij.' Maar hij stuurde wel een bijna compleet andere ploeg het veld in. In vergelijking met het oefenduel met Mexico (2-1 winst) had alleen Gianluca Zambrotta zijn basisplaats behouden. Lippi liet bovendien Andrea Cossu aan de aftrap komen. De middenvelder van Cagliari behoort niet tot de Italiaanse WK-selectie, maar hij is een optie mocht Andrea Pirlo door een kuitblessure het WK missen.

Het andere Italië moest toestaan dat Zwitserland de betere ploeg was. De 1-0 van Gökhan Inler na tien minuten paste in het wedstrijdbeeld. De Udinese-middenvelder speelde zich knap vrij en schoot de bal achter keeper Federico Marchetti.

Het antwoord van Italië liet niet lang op zich wachten. Fabio Quagliarella bracht binnen een kwartier het duel in evenwicht. Hoewel Zwitserland aandrong, bleek een nieuwe voorsprong voor de ploeg van Ottmar Hitzfeld te hoog gegrepen. Daardoor wacht Zwitserland al 238 dagen op een overwinning.

Het optreden tegen Italië geeft de Zwitsers moed, al was er voor Hitzfeld ook slecht nieuws. Valon Behrami (foto) moest zich in de 57ste minuut laten vervangen. De middenvelder, die afgelopen seizoen kwakkelde met een enkelblessure, had last van zijn rechterhamstring.

Italië omarmde het resultaat in Genève ook om een andere reden. Zowel in 1982 als in 2006 speelde de Squadra Azzurra ook tegen Zwitserland met 1-1 gelijk in de aanloop naar het voor Italië succesvolle WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen