Hesp: 'Wij kunnen alleen tijdrekken voor FC Twente'

Reacties

De KNVB heeft de Centrale Spelersraad (CSR) voorgesteld om FC Twente een tweede kans te geven in de Jupiler League. Dat orgaan heeft twee weken de tijd om op het voorstel van de Nederlandse voetbalbond te reageren. Danny Hesp, voorzitter van de CSR, licht de procedure toe in gesprek met Voetbal International.

Hesp: 'Wij kunnen alleen tijdrekken voor FC Twente'

'Wij krijgen in de komende weken nog de stukken ter inzage, zoals het voorgenomen besluit van de bond', duidt Hesp de berichtgeving van de KNVB. 'Wij gaan dinsdag in gesprek met de licentiecommissie en maken daarna een afspraak met de beleidsmensen van FC Twente. Pas daarna zullen wij een advies uitbrengen.'

De CSR heeft twee weken de tijd om dat advies uit te brengen. 'En na dat advies heeft de licentiecommissie weer twee weken de tijd om daar op te reageren, dus als je snel kunt rekenen weet je dat er dan pas na vier weken duidelijkheid zou kunnen zijn', stelt Hesp, naast voorzitter van de CSR ook preses van de Vereniging van Contractspelers (VVCS).

'Maar we hebben louter een adviesrecht', verduidelijkt de bestuurder. 'Daarom vond ik de tweet van de KNVB een beetje flauw (zie onder, red.). Wij kunnen hoog of laag springen, maar de licentiecommissie kan ons advies gewoon naast zich neerleggen.'

De CSR kan dit 'ingrijpende besluit' dus niet tegenhouden. 'Wij hebben alleen instemmingsrecht bij zaken die spelers direct treffen', aldus Hesp, die in een eerder stadium al aangaf dat de degradatie van Twente geen gevolgen heeft voor de contracten van de selectieleden van de Tukkers. 'Alleen bij dat soort zaken kunnen we een besluit tegenhouden. Dat is in dit geval dus niet zo. Wij kunnen alleen tijdrekken.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.