Hertha wint nipt, Anderlecht al kansloos

Dankzij een later treffer van Dick van Burik (foto), won Hertha BSC nipt het UEFA Cup-treffen met Boavista, 3-2. Anderlecht verloor met 3-0 bij Panathinaikos en lijkt nu al kansloos voor de kwartfinales. Sami Hyypiä won het duel voor Liverpool bij Auxerre, 0-1.

Het lijkt echter de vraag of Van Buriks treffer veel zoden aan de dijk zal zetten voor Hertha BSC. De ploeg van trainer Huub Stevens - in de vorige ronde tegen Fulham ook al met de hakken over de sloot - moest tegen Boavista namelijk twee tegentreffers incasseren. Goals die de Duitsers wel eens duur kunnen komen te staan.

Alexandre Alves was voor de Berlijners voor de pauze de grote man. De aanvaller bracht zijn ploegen tot twee keer toe aan de leiding, nadat Rui Oscar de Portugezen in de 37ste minuut langszij had gebracht. Boavista voelde dat er meer inzat en slaagde er tien minutgen voor tijd via AlexandreGoulart opnieuw in gelijk te maken, 2-2. In de slotminuut zorgde Dick van Burik echter alsnog - middels een fraaie Fallrückzieher - voor winst voor Hertha.

Voor Anderlecht lijkt het bereiken van de kwartfinales nu al bijna een onmogelijke opgave. In Athene ging de ploeg van Hugo Broos bij Panathinaikos met maar liefst 3-0 ten onder. Emmanuel Olisadebe bracht de Grieken al na tien minuten spelen aan de leiding. Na de pauze zorgden Nikos Liberopoulos en nogmaals Olisadebe voor de comfortabale eindstand.

Ook voor Lazio Roma zal het nog geen sinecure worden om de laatste acht te bereiken. De Romeinen kwamen in het eigen Stadio Olimpico niet verder dan 3-3 tegen Wisla Kraków. Bij rust leidde Lazio nog met 2-1, door treffers van Nikola Lazetic en Enrico Chiesa. Angelo Hugues scoorde tegen voor de Polen, die in de tweede helft zelfs de leiding namen. Maciej Zurawski mocht twee keer vanaf elf meter aanleggen en maakte geen fout, 2-3. Zeventien minuten voor het einde zorgde nogmaals Chiesa voor de 3-3.

Liverpool deed bij AJ Auxerre goede zaken door de uitwedstrijd te winnen. Het duel leek lange tijd uit te draaien op 0-0, totdat Sami Hyypiä zich maar eens aan het front meldde. De voormalige Willem II'er was prompt succesvol, 0-1.

Celtic moest thuis tegen VfB Stuttgart alle zeilen bijzetten, hoewel de Duitsers bijna de gehele wedstrijd met tien man moesten spelen. Marcelo Bordon kreeg namelijk al de rode kaart voorgehouden toen er nog maar amper vijftien minuten waren gespeeld. VfB Stuttgart nam in de 27ste minuut niettemin een voorsprong via topschutter Kevin Kuranyi. Paul Lambert en Shaun Maloney (beiden nog voor rust) zorgden toch nog voor een Schotse voorsprong. Na rust liep Celtic nog verder weg. Stilian Petrov zorgde voor de eindstand, 3-1.