Hertha mist ook Dárdai en Kacar in Heerenveen

SC Heerenveen treft donderdag mogelijk een veredeld tweede team van Hertha BSC in de Europa League. Pál Dárdai en Gojko Kacar ontbreken sowieso in Friesland.

Hertha mist ook Dárdai en Kacar in Heerenveen

Dárdai moet door een enkelblessure afzeggen, terwijl Kacar (foto) vanwege rugklachten de trip naar Heerenveen aan zich voorbij laat gaan. Hertha-trainer Friedhelm Funkel kan donderdag evenmin een beroep doen op de geschorste Patrick Ebert. Florian Kringe en Rasmus Bengtsson werken aan hun herstel en zijn ook niet inzetbaar.

Mogelijk treedt Hertha BSC met een verder uitgeklede hoofdmacht aan in het Abe Lenstra Stadion. Funkel overweegt enkele vaste waarden tegen SC Heerenveen rust te gunnen met het oog op het duel met 1. FC Köln. Dat duel is vanwege de penibele situatie in de Bundesliga cruciaal voor De Oude Dame.

Funkel zal deze week ook met extra aandacht de verrichtingen van Jaroslav Drobny volgen. De Tsjechische keeper is vanwege zijn goede vorm belangrijk voor Hertha, maar kampt af en toe nog met de naweeën van een herniaoperatie. Bovendien zijn er voor Drobny voor het duel met 1. FC Köln geen vervangers beschikbaar. Sascha Burchert wacht een schorsing na een rode kaart met de Berlijnse beloftes, terwijl Timo Ochs en Christopher Gäng nog geblesseerd zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen