Hertha komt belofte aan Luhukay na met nieuw contract

Zoals verwacht heeft Hertha BSC het contract van Jos Luhukay opengebroken en verlengd tot medio 2016. Ook zijn assistenten Rob Reekers en Markus Gellhaus kregen een nieuwe verbintenis met dezelfde termijn.

Hertha komt belofte aan Luhukay na met nieuw contract

Hertha ziet in Luhukay (foto) de grote man achter de successen van dit seizoen. De club uit de Duitse hoofdstad Berlijn werd onlangs kampioen in de Tweede Bundesliga en keert na de zomer daardoor terug op het hoogste niveau na een afwezigheid van één jaar.

De manier waarop Luhukay een directe terugkeer naar de Bundesliga realiseerde maakte indruk. Met een voorsprong van liefst negen punten op nummer twee Eintracht Braunschweig en slechts twee nederlagen was Hertha de gehele jaargang soeverein.

Anderhalve maand geleden gaf technisch directeur Michael Preetz tegenover Bild al een blijk van waardering voor het werk van Luhukay, wiens contract oorspronkelijk afliep in 2014. 'Het is onze wens hem ook daarna in Berlijn te houden. We zijn zeer tevreden. We hebben afgesproken dat we aan het einde van het seizoen om de tafel gaan.'

Die gesprekken bleken dus vruchtbaar. Bovendien verzekerde Luhukay zich met het oog op volgend seizoen van de komst van Hajime Hosogai. De Japanse middenvelder komt over van Bayer Leverkusen en tekent een contract voor vier jaar. Eerder werd FC Augsburg-verdediger Sebastian Langkamp al vastgelegd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen