Hertha dankt Beerens, Stuttgart pijnlijk onderuit

Reacties

Roy Beerens heeft een positieve start gemaakt bij Hertha BSC in de eerste ronde van de strijd om de DFB-Pokal, waarin VfB Stuttgart werd verrast door VfL Bochum.

Hertha dankt Beerens, Stuttgart pijnlijk onderuit

Viktoria Köln – Hertha BSC 2-4
Roy Beerens heeft zijn eerste officiële wedstrijd voor Hertha BSC opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller, die deze zomer overkwam van AZ, tekende in het bekerduel met Viktoria Köln kort voor rust voor de 2-0. Beerens profiteerde dankbaar van een fout van de voormalig Sparta Rotterdam-keeper Nico Pellatz. 

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay, die ook John Heitinga een basisplaats had gegeven, zag zijn ploeg met 4-2 winnen van de Viktoria Köln. De andere Berlijnse treffers tegen de  vierdeklasser kwamen op naam van Genki Haraguchi, Ronny en Julian Schieber .

VfL Bochum - VfB Stuttgart 2-0
Een andere aanvaller die deze zomer de overstap maakte van de Eredivisie naar de Bundesliga kende een beduidend minder gelukkig debuut. Filip Kostic, na moeizame onderhandelingen vertrokken bij FC Groningen, verloor bij zijn eerste officiële optreden voor VfB Stuttgart. VfL Bochum, uitkomend in de Tweede Bundesliga, zorgde voor de verrassing. Simon Terodde was met twee doelpunten de gevierde man bij de thuisploeg. Kostic ging na ruim een uur naar de kant.  

Stuttgarter Kickers - Borussia Dortmund 1-4
Borussia Dortmund kende geen problemen met Stuttgarter Kickers, dat weliswaar vaker op het doel schoot maar uiteindelijk als verliezer van het veld ging. Pierre-Emerick Aubameyang (2x), Henrik Mkhitaryan en Adrián Ramos maakten het verschil voor de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen.

Bij BVB werd naast de ruime overwinning de rentree van Marco Reus gevierd. De aanvallende middenvelder keerde terug binnen de lijnen na een absentie van elf weken, waardoor hij ook het WK met Duitsland aan zijn neus voorbij zag gaan. Na minder dan een uur ging Reus naar de kant.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.