Hertha BSC wil na schoonmaak Voronin terughalen

Hertha BSC ziet voor het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus het liefst nog vier spelers vertrekken. Op die manier hoopt de club uit Berlijn ruimte de scheppen voor een terugkeer van Andriy Voronin.

Hertha BSC wil na schoonmaak Voronin terughalen

'Op dit moment is zijn komst niet haalbaar', laat directeur Michael Preetz weten aan Kicker. 'Maar hij is sportief gezien een zeer interessante optie.' Hertha huurde Voronin tijdens het afgelopen seizoen van Liverpool. De Oekraïner scoorde 11 keer in 27 wedstrijden.

Om budget vrij te maken voor Voronin wil Hertha een aantal spelers lozen. Amine Chermiti vertrekt zo goed als zeker op huurbasis naar Al-Ittihad en Bryan Arguez kan naar Charleroi. Blijven over de Braziliaanse verdedigers Kaká en Lúcio. Laatgenoemde is verbolgen over het feit dat hij dient te vertrekken.

'Waarom heeft de trainer voor de vakantie niet laten weten dat hij me niet nodig heeft?', vraagt Lúcio zich af. Directeur Preerz komt met een verklaring: 'Hij heeft lang niet gespeeld vanwege een knieblessure. We wilden de voorbereiding afwachten om te kijken of hij weer kon aanhaken bij het niveau.'

Bekijk hier al onze video's