Hertha BSC volledig de weg kwijt tegen Hoffenheim

Hertha BSC, vorig jaar nog lang in de race voor de titel, kent tot dusver een dramatisch seizoen. De ellende voor de Berlijners stopte niet tegen 1899 Hoffenheim. Sterker nog, de club kreeg een forse nederlaag te slikken.

Het eerste duel van deze jaargang leverde nog een 1-0 zege op tegen Hannover 96. Vervolgens ging de ploeg vijf keer onderuit, en nu dus voor de zesde keer. De bezoekers hadden na drie duels een punt, maar boekten daarna vier overwinningen. Na de zege Op Hertha bezer de ploeg de derde plaats in de Bundesliga.

Na 21 minuten was de wedstrijd al beslist. Topspits Vedad Ibisevic (foto) had in dat tijdsbestek al drie keer doel getroffen. Met name de derde goal was van een grote schoonheid. Een in hoge snelheid en met veel gevoel uitgevoerde combinatie had de Bosniër als eindstation.

In de blessuretijd van de eerste helft deed Raffael nog wel iets terug, maar het voelde meer als troost dan als hoop. Via Chinedu Obasi en Carlos Eduardo (strafschop) liep 1899 Hoffenheim alsnog uit naar een ruime 5-1 zege.