Hertha BSC geeft successeizoen vervolg met bekerzege

Reacties

Hertha BSC heeft zich geplaatst voor de halve finales in het toernooi om de DFB-Pokal, al maakten de hoofdstedelingen het zichzelf onnodig moeilijk bij 1. FC Heidenheim (2-3).

Hertha BSC geeft successeizoen vervolg met bekerzege

De nummer drie in de Bundesliga was in de openingsfase van het bekerduel met de middenmoter van het tweede niveau niet bij de les, met Rune Jarstein voorop. De keeper wilde vlak voor zijn doel een cornerbal vangen, maar werd kinderlijk afgetroefd door Arne Feick. Hertha maakte zich daarna even kwaad, met twee simpele treffers van Vedad Ibisevic tot gevolg. Daarna volgden een hoop kansen voor de bezoekers om de partij vroegtijdig te beslissen, maar dat lieten ze na.

Genki Haraguchi bracht na een slalom door de zestien met een ogenschijnlijk houdbaar schot de marge alsnog op twee, maar Heidenheim geloofde er de laatste tien minuten weer in toen Marc Schnatterer een penalty benutte (2-3).

Hertha, wederom zonder Roy Beerens, kwam echter niet meer in de problemen in de wedstrijd waarin het krachtsverschil daarvoor simpelweg te groot was. Werder Bremen en Borussia Dortmund verzekerden zich dinsdag al van een plek bij de laatste vier, VfL Bochum en Bayern München vechten woensdag om het laatste ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.