Hertha BSC degradeert na tumultueus duel uit Bundesliga

In navolging van Greuther Fürth en Eintracht Frankfurt promoveert ook Fortuna Düsseldorf naar de Bundesliga. De ploeg van trainer Norbert Meier was in de play-offs te sterk voor Hertha BSC.

Na de 2-1 uitzege donderdag in Berlijn had Fortuna een uitstekende uitgangspositie en al na 26 seconden stond het ook in eigen huis met 1-0 voor. Maximilian Beister zette de ploeg uit Düsseldorf op voorsprong. In de 22ste minuut kopte Änis Ben-Hatira de bezoekers echter alweer op gelijke hoogte.

Tien minuten na rust moest Hertha echter met tien man verder, omdat Ben-Hatira zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. In de 59ste minuut kwam Fortuna opnieuw op voorsprong door een treffer van Ranisav Jovanovic, maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen. Raffael maakte vijf minuten voor tijd gelijk.

Doordat de wedstrijd al twee keer was stilgelegd vanwege vuurwerk dat op het veld gegooid werd, trok scheidsrechter Wolfgang Stark zeven minuten blessuretijd bij. Ruim een minuut voordat die extra tijd verstreken was bestormden honderden fans van Fortuna het veld, waardoor het duel opnieuw stil kwam te liggen.

Na bijna een half uur kon de wedstrijd weer verder, maar in de resterende speeltijd werd Hertha niet meer gevaarlijk. Daardoor keert Fortuna Düsseldorf na vijftien jaar weer terug in de Bundesliga. Hertha degradeert meteen weer na de promotie van afgelopen seizoen. Foto: VI Images