Herstellende Jóhannsson: ' Topscorer van Eredivisie worden'

Reacties

Hoewel het WK voor Aron Jóhannsson persoonlijk teleurstellend verliep, kijkt hij vol vertrouwen uit naar het nieuwe Eredivisieseizoen. Daarin wil de 23-jarige aanvaller van AZ de strijd aangaan met de andere scherpschutters op de vaderlandse velden. Eerst moet de Amerikaan met IJslandse roots herstellen van zijn enkeloperatie.

Herstellende Jóhannsson: ' Topscorer van Eredivisie worden'

Jóhannsson keerde eind vorige week terug in Alkmaar, nadat hij medio juli een ingreep had ondergaan aan zijn rechterenkel. Die blessure zorgde ervoor dat hij nauwelijks een aandeel had in de achtstefinaleplaats van de Verenigde Staten in Brazilië. Alleen in de eerste groepswedstrijd tegen Ghana (2-1 winst) liet bondscoach Jürgen Klinsmann hem 23 minuten meedoen.

'Toen het WK begon, kampte ik met verschillende lichamelijke ongemakken, waaronder mijn enkel', vertelt Jóhannsson op de website van AZ over zijn ervaringen op zijn eerste grote toernooi. 'Ik weet niet of dat de reden is dat ik maar één wedstrijd gespeeld heb, maar ik kon in ieder geval niet altijd honderd procent geven tijdens de trainingen. En dat is Klinsmann natuurlijk ook niet ontgaan.'

Aron Jóhannsson scoorde vorig seizoen 26 keer in alle competities voor AZ. Benfica-doelman Artur is hem in dit onderlinge duel echter de baas.
Aron Jóhannsson scoorde vorig seizoen 26 keer in alle competities voor AZ. Benfica-doelman Artur is hem in dit onderlinge duel echter de baas.

De kans mee te doen aan een WK was voor Jóhannsson juist een voorname reden om de VS te verkiezen boven IJsland. Veel heeft de spits van AZ dus niet kunnen genieten van zijn debuut op een eindtoernooi. De fysieke problemen heeft hij inmiddels wel achter zich gelaten. 'Het gaat nu elke dag weer wat beter met me. De operatie is goed gegaan. Dat geldt nu ook voor het herstelproces. I’m on the right track.'

Desondanks lijkt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Heracles Almelo te vroeg te komen. 'Ik kan nu nog moeilijk inschatten wanneer ik weer speelklaar ben. Als het aan mij zou liggen, zou dat bij de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles al zo zijn. Of in ieder geval bij de tweede, thuis tegen Ajax. Dat is voor ons de grootste wedstrijd van het jaar. We moeten afwachten of dat realistisch is.'

Topscorer
Of hij de competitiestart nu mist of niet, Jóhannsson heeft een duidelijk doel voor ogen. 'Dit seizoen wil ik topscorer van de Eredivisie worden. Daar ga ik volledig voor', aldus de man die vorig seizoen zeventien keer scoorde voor AZ in de Eredivisie. De laatste keer dat de Eredivisietopscorer uit Alkmaar kwam was in 2008/09. Mounir El Hamdaoui leidde AZ toen naar het kampioenschap met 23 treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.