Herstelde topscorer Klose klaar voor rentree bij Lazio

Miroslav Klose staat na een afwezigheid van twee maanden voor zijn rentree bij Lazio. De aanvaller liep tijdens het competitieduel met Genoa (3-2 verlies) een knieblessure op. Zijn terugkeer is goed nieuws voor de huidige nummer zeven van de Italiaanse Serie A.

Herstelde topscorer Klose klaar voor rentree bij Lazio

Met de Duitser in het elftal won Lazio liefst veertien van de twintig wedstrijden. Met tien goals in twintig competitie-optredens droeg hij flink bij aan de toenmalige derde positie van de formatie van trainer Vladimir Petkovic.

Inmiddels is de club uit Rome vier plaatsen gezakt. Zonder Klose leed het in korte tijd drie nederlagen, en pakte het uit de zes wedstrijden zonder de aanvalsleider slechts vier punten. Alleen in de Europa League presteerde het team van trainer Petkovic naar behoren.

Ondanks zijn afwezigheid versloeg de Italiaanse club zowel in de tweede ronde, als in de achtste finales een Duitse tegenstander. Lazio won achtereenvolgens van Borussia Mönchengladbach (3-3 en 2-0) en VfB Stuttgart (2-0 en 3-1 winst) en plaatste zich zodoende voor de kwartfinales tegen Fenerbahçe, de club van de Nederlander Dirk Kuijt.

Behalve Lazio, moest ook de nationale ploeg van Duitsland zijn aanvaller tijdelijk missen. De 126-voudig international ontbrak in de WK-kwalificatieduels met Kazachstan (3-0 en 4-1 winst). Ook het vriendschappelijke duel met Frankrijk (2-1 zege) moest de 34-jarige Klose aan zich voorbij laten gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen