Herstelde Kusk extra wapen voor FC Twente tegen Ajax

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder heeft zaterdag 18 oktober in de topper tegen Ajax de beschikking over een extra aanvaller: Kasper Kusk.

Herstelde Kusk extra wapen voor FC Twente tegen Ajax

De 22-jarige rechterspits stond de afgelopen weken aan de kant met een knieblessure. Het interlandprogramma met Denemarken kwam nog te vroeg voor Kusk (op foto met Schreuder), maar hij keerde deze week wel terug op het trainingsveld van FC Twente.  

'Normaal gesproken is Kasper er tegen Ajax weer bij en dat zorgt voor een extra aanvallende keuzemogelijkheid', aldus trainer Alfred Schreuder tegen Voetbal International. 'Tegen AZ hadden we hem zondag bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken, want toen zat Jesús Corona in de slotfase erdoorheen.'

Kusk werd afgelopen zomer gekocht van Aalborg BK en manifesteerde zich in zijn eerste competitiewedstrijden voor FC Twente als een behendige vleugelspeler. Renato Tapia zal er tegen Ajax nog niet bij zijn. De talentvolle middenvelder uit Peru kampt met de naweeën van een enkelblessure. De mededeling van Felipe Gutiérrez dat hij in januari hersteld zal zijn van zijn kniekwetsuur, acht Schreuder voorbarig.

Kraakbeen
De Chileense middenvelder revalideert in zijn geboorteland van de operatie aan het kraakbeen die hij vorige maand in Barcelona onderging. 'Dit zegt vooral iets over de ongelooflijke drive die Felipe heeft', meent Schreuder. 'Hij is dermate gek van voetbal dat hij zó weer met pijn zou gaan spelen. De arts heeft niet voor niets gezegd dat Gutiérrez na een dergelijke ingreep zes tot acht maanden buitenspel staat. We zullen Felipe moeten afremmen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.