Herstelde Klaassen hoopt op IJslands wondertje

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kan zaterdag tegen Heracles Almelo waarschijnlijk weer beschikken over Davy Klaassen. De middenvelder is zo goed als hersteld van zijn hersenschudding.

Herstelde Klaassen hoopt op IJslands wondertje

Klaassen liep de kwetsuur op in de verloren topper met PSV van voor de interlandbreak. 'Ik mag alleen nog niet koppen, maar dat komt de komende dagen wel. Tegen Heracles Almelo kan ik zaterdag (vrijwel) zeker mee doen', laat hij weten op de clubsite.

Door de hersenschudding moest Klaassen zich afmelden voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Nederland tegen Kazachstan (1-2) en Tsjechië (dinsdag). 'Dat was ontzettend balen, maar wel de juiste beslissing. Ik was niet mezelf en voelde gewoon dat het niet kon. Ik mocht ook niet vliegen', aldus Klaassen.

Wondertje
'Na de wedstrijd tegen PSV had ik veel last van hoofdpijn, en viel ik steeds weg. Vorige week maandag en dinsdag heb ik eigenlijk continu geslapen. Pas op woensdag voelde ik me iets beter. Het waren lange dagen. Ik mocht bijna niets doen', blikt hij terug. 'De wedstrijd van Oranje tegen Kazachstan heb ik gewoon kunnen kijken. Ik had vooraf al het gevoel dat het goed zou komen. Helaas volgde er daarna minder positieve berichtgeving met de overwinning van Turkije bij Tsjechië. Het wordt nu heel lastig om derde te worden en de play-offs te halen. Ik verwacht dat IJsland zijn best gaat doen, maar ik denk niet dat Turkije het in eigen huis nog gaat laten liggen. Laten we hopen op een wondertje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.