Herstelde Chadli oogt fit en gretig voor duel in Odense

Voetbal International volgt de drie Nederlandse clubs in de Europa League op de voet. Donderdagavond neemt FC Twente het in Denemarken op tegen Odense BK. Het duel begint om 19.00 uur.

Herstelde Chadli oogt fit en gretig voor duel in Odense


ODENSE BK
Vorm Odense BK kende een uitstekende start in de Europa League door op bezoek bij het Poolse Wisla Kraków met 3-1 te winnen. De overwinning was weliswaar geflatteerd, maar de eerste punten gingen desondanks mee naar Denemarken. In het tweede groepsduel werd in eigen huis kansloos verloren van het door Martin Jol gecoachte Fulham (2-0). Met een overwinning op FC Twente kan Odense goede zaken doen in Groep K.

Trainer Henrik Clausen weet dat alles moet kloppen om FC Twente te verrassen. 'We kijken uit naar de wedstrijd tegen FC Twente, de sterkste ploeg in de groep. Twente is niet van het niveau Manchester United, maar zit net daaronder. Hopelijk kunnen wij voor een verrassing zorgen, maar dan moeten we goed georganiseerd spelen en zorgen dat iedereen zijn taken uitvoert.'

Opvallend Coach Henrik Clausen (40) is al sinds zijn 23ste actief bij Odense BK. Als negentienjarige moest hij vanwege een hardnekkige knieblessure zijn actieve loopbaan beëindigen, waarna hij allerlei functies binnen Odense bekleedde. Het succesvolle afgelopen seizoen met een tweede plaats in de Deense competitie achter het ongenaakbare FC Kopenhagen was het eerste jaar van Clausen als hoofdtrainer.

Afwezigen Geen.

FC TWENTE

Vorm FC Twente opende de poulefase van de Europa League met een 1-1 gelijkspel tegen Fulham. In de tweede wedstrijd werd het door Robert Maaskant getrainde Wisla Kraków met 4-1 aan de kant geschoven. In de tweede uitwedstrijd in Denemarken hoopt de Enschedese club zijn sterke start een passend vervolg te geven.

Trainer Co Adriaanse liet weten goed geïnformeerd te zijn over de Deense opponent. 'Odense BK is een aardige ploeg, die aanvallend durft te spelen. Met 23 doelpunten is het de meest scorende ploeg in Denemarken. Maar er is ook maar één team dat meer doelpunten tegen kreeg. In Europa hebben ze goede wedstrijden gespeeld tegen Villarreal en de nederlaag tegen Fulham (2-0) was geflatteerd.'

Opvallend FC Twente kan donderdag tegen Odense BK weer beschikken over Nacer Chadli. De 22-jarige flankspeler kampte sinds augustus met een ontstoken peesschede in een knie, maar is inmiddels weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. 'Als hij niet volledig fit was geweest, was hij ook niet meegegaan. Na zijn laatste wedstrijd met Jong FC Twente heeft hij 72 uur rust gehad en hij oogt zeer fit en gretig', aldus Adriaanse.

Afwezigen Boschker, Buysse.

Datum Wedstrijd Uitslag
17/03/2011 Zenit St. Petersburg-FC Twente 2-0
07/04/2011 Villarreal-FC Twente 5-1
03/08/2011 FC Vaslui-FC Twente 0-0
24/08/2011 Benfica-FC Twente 3-1
15/09/2011 Fulham-FC Twente 1-1


Bekijk hier al onze video's