Herstelde Arteta blijft een jaar langer bij Arsenal

Reacties

Mikel Arteta blijft een jaar langer bij Arsenal. De 33-jarige Spanjaard heeft zijn aflopende contract tot 2016 verlengd. Dat de controlerende middenvelder nu vastligt tot het einde van komend seizoen past in het beleid van The Gunners om spelers op leeftijd telkens een eenjarige verbintenis aan te bieden.

Herstelde Arteta blijft een jaar langer bij Arsenal

Arteta wilde wachten met het openbreken van het vierjarige contract dat hij tekende in 2011, toen hij voor twaalf miljoen euro overkwam van Everton. De ex-speler van Glasgow Rangers, Paris Saint-Germain en Real Sociedad wilde eerst volledig hersteld zijn van de kuit- en enkelblessures die hem afgelopen seizoen sinds november aan de kant hielden.

Manager Arsène Wenger is blij dat Arteta zijn handtekening nu heeft gezet. 'Hij is een van de leiders binnen de club, omdat hij onze aanvoerder is. Ik verwacht dat hij een veel grotere bijdrage zal leveren dan vorig seizoen. Met het grote aantal wedstrijden die we voor de boeg hebben, kunnen we zijn ervaring en kwaliteiten goed gebruiken.'

Ervaring heeft Arteta inderdaad, want voor Everton en Arsenal speelde hij de afgelopen tien jaar alleen al 275 wedstrijden, waarin hij 42 keer scoorde. Sinds de Bask vier jaar terug voor The Gunners tekende, speelde hij 136 officiële duels. Afgelopen seizoen kwam de voormalige jeugdinternational van Spanje slechts twaalf keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.