Herstel FC Volendam, succesreeks FC Oss ten einde

FC Volendam heeft afstand genomen van FC Oss, dat net als FC Emmen een slechte avond kende in de Jupiler League.

FC Volendam - Helmond Sport 4-1
FC Volendam heeft zich gerevancheerd voor de harde tik die het maandag kreeg op bezoek bij NEC (7-0). Helmond Sport werd het slachtoffer van de Noord-Hollandse dadendrang. De Brabanders, die na ruim een uur Jeffrey van Nuland verloren met een rode kaart, konden maar één doelpunt zetten tegenover de vier van FC Volendam. Raymond Fafiani, Gijs Luirink, Guyon Philips en Kevin Brands scoorden voor de ploeg van trainer Hans de Koning, die met de zege de derde plaats overnam van Roda JC.

Jong FC Twente - FC Oss 1-0
Na zes zeges op rij vond FC Oss zijn Waterloo in Enschede, waar Jong FC Twente de opmars van de Brabantse periodekampioen een halt toe riep. Alessio Da Cruz maakte in de 72ste minuut het enige doelpunt in De Grolsch Veste. FC Oss zag daardoor de achterstand op Volendam oplopen tot vier punten.

RKC Waalwijk - FC Emmen 1-1
FC Emmen kon niet profiteren van de uitglijder van FC Oss. Ook de Drentse formatie stelde teleur met een gelijkspel bij hekkensluiter RKC Waalwijk. Frank Olijve poetste in de vijftigste minuut weliswaar de openingstreffer van Malcolm Esajas weg, maar verder dan 1-1 kwam FC Emmen niet. De Drentse ploeg blijft daardoor zesde.