Herrmann verlaat Feyenoord: 'Hoop Makaay te evenaren'

Reacties

Feyenoord neemt na twee jaar alweer afscheid van de Zweedse aanvaller Måns Herrmann. De achttienjarige speler kwam in de zomer van 2014 over van Helsingborgs IF en werkte daarvoor al verschillende stages af in de opleiding van Feyenoord, maar mag nu vertrekken.

Herrmann verlaat Feyenoord: 'Hoop Makaay te evenaren'

De nog jeugdige Herrmann kende met onder anderen Ove Kindvall, Henrik Larsson en John Guidetti enkele illustere landgenoten die hem voorgingen in De Kuip. Herrmann geldt in eigen land als een groot talent en kwam al uit voor de Zweedse Onder 18-ploeg.

Bovendien speelde hij zich in het verleden ook al in de kijker van Engelse topclubs. Sinds zijn vijftiende zoemde de naam Herrmann rond bij clubs als Liverpool en Manchester City. In diezelfde periode was hij ook voor het eerst op proef bij Feyenoord, dat het Zweedse toptalent twee jaar later echt voor zich won.

'Maar nu moet ik helaas melden dat ik Feyenoord alweer verlaat', laat de spits van de A1 via zijn Twitter-account weten. 'We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor mij én de club. Ik kijk terug op twee mooie jaren en zal altijd een Feyenoorder blijven. Ik heb hier veel geleerd, vooral van spitsentrainer Roy Makaay. Ik hoop ooit zo groot te mogen worden als hij was. En hopelijk keer ik hier ooit nog terug, als ik elders wat meer ervaring heb opgedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.