Herrera blijft bondscoach Mexico tot en met WK 2018

Reacties

De stabiliteit rond de Mexicaanse nationale ploeg is definitief teruggekeerd. Bondscoach Miguel Herrera en de voetbalbond (FMF) zijn een contractverlenging tot en met het WK van 2018 in Rusland overeengekomen.

Herrera blijft bondscoach Mexico tot en met WK 2018

Het nieuws komt ruim een jaar nadat Herrera in oktober 2013 was aangesteld om Mexico via de achterdeur alsnog naar kwalificatie voor het WK te leiden. De 46-jarige oud-international slaagde daarin, ondanks de chaos die bij El Tri tot dan toe de boventoon voerde. Vóór zijn komst vertrokken in amper een maand tijd drie trainers: José Manuel de la Torre, Luis Fernando Tena en Víctor Vucetich.

Het was het gevolg van de slechte resultaten in de WK-kwalificatiereeks, waarin Mexico als dé grootmacht van Noord- en Midden-Amerika teleurstellend als vierde eindigde en via play-offs tegen Nieuw-Zeeland alsnog de eindronde in Brazilië bereikte. Afgelopen zomer maakte de ploeg van Herrera indruk door in de traditie van de vorige WK's het de grote landen moeilijk te maken met fris en aanvallend voetbal.

Ook het Nederlands elftal ondervond aan den lijve dat Herrera van Mexico weer een echt team had gesmeed. In de achtste finale had Oranje late treffers van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar nodig om de kwartfinale te bereiken (2-1). Vorige maand stonden beide landen in een oefenduel opnieuw tegenover elkaar in De Arena. Nederland verloor met 2-3 van het land dat komende zomer ook deelneemt aan de strijd om de Copa América en de CONCACAF Gold Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.