Hernieuwd FC Utrecht verslaat RBC ruim

De aanpassingen van trainer Foeke Booy misten tegen RBC aanvankelijk hun uitwerking. Een debutant bracht uitkomst voor het zoekende FC Utrecht, met als resultaat een geflatteerde 4-1 zege.

Hernieuwd FC Utrecht verslaat RBC ruim

Na de uitschakeling in de Gatorade Cup achtte Foeke Booy de tijd rijp voor drastische maatregelen. De trainer gooide het wat betreft tactiek en personele invulling over een andere boeg. Slachtoffers van de nieuwe lijn waren Franck Grandel, Marc-Antoine Fortuné, Dave van den Bergh en Stefaan Tanghe.

Maar het was lood om oud ijzer. FC Utrecht ontbeerde nog steeds het vertrouwen. Voor RBC Roosendaal, onderaan bungelend met twee punten, was er meer te halen in De Galgenwaard dan het op voorhand had verwacht.

Nassir Maachi gaf FC Utrecht echter op slag van rust het steuntje in de rug dat het ontbeerde. De twintigjarige debutant zorgde ervoor dat de thuisclub onverwacht de rust kon opzoeken met een 1-0 voorsprong.

Het leek nog mis te gaan, toen Paul Kpaka na bijna een uur onverwachts de gelijkmaker op het scorebord bracht. Maar binnen vijf minuten had invaller Joost Broerse de orde weer hersteld. De meeste bejubelde man bij FC Utrecht was zonder twijfel Maachi. De linksbuiten zorgde immers voor de bevrijdende derde treffer, voordat in de slotfase invaller Fortuné de 4-1 scoorde.

Bekijk hier al onze video's