Hernández bezorgt Palermo overwinning bij AS Roma

AS Roma heeft drie punten laten liggen in de jacht op een Champions League-ticket. In eigen huis ging de ploeg van interim-trainer Vincenzo Montella ten onder tegen Palermo (2-3).

Voor rust ging het duel in Stadio Olimpico gelijk op en scoorden beide ploegen één keer vanaf de strafschopstip. Francesco Totti opende in de negentiende minuut de score namens de thuisclub, na een overtreding van Armin Bacinovic op Jérémy Ménez. Op slag van rust maakte Mauricio Pinilla gelijk. Dit keer ging er een overtreding van Nicolas Burdisso op Pinilla aan vooraf.

Na rust hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Uiteindelijk besliste Abel Hernández de wedstrijd in het voordeel van Palermo. De Uruguayaan scoorde in de 84ste minuut op aangeven van Javier Pastore. Zes minuten later was het Pinilla die hem in staat stelde zijn tweede treffer te maken. Mirko Vucinic maakte daarna nog wel de 3-2, maar spannend werd het niet meer.

Door de nederlaag heeft AS Roma nu 53 punten uit 33 wedstrijden, waardoor het zesde blijft staan. Aartsrivaal Lazio heeft vier punten meer met een duel minder gespeeld. Foto: VI Images