Herfstkampioen Juventus zet weg naar boven weer in

Reacties

Juventus sluit 2014 door een simpele overwinning af als koploper van de Serie A. Het had donderdagavond maar weinig te duchten van laagvlieger Cagliari: 1-3.

Herfstkampioen Juventus zet weg naar boven weer in

Er was koploper Juventus veel aan gelegen om een overwinning te boeken bij Cagliari. Niet alleen omdat het de twee laatste duels al gelijk had gespeeld en een driepunter sowieso meer dan welkom is, maar ook omdat een nederlaag de regerend landskampioen een opmerkelijke 'prestatie' zou opleveren.

Vorig seizoen behaalde Juve 102 punten omdat het in 38 duels slechts drie keer gelijkspeelde en twee keer verloor. Door de twee recente remises (0-0 tegen Fiorentina en 1-1 tegen Sampdoria) stond de teller voor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri na vijftien duels al op drie gelijke spelen en één nederlaag. Dankzij twee vroege treffers was donderdag al snel duidelijk dat De Oude Dame van Cagliari weinig te duchten had.

Dat dat het geval zou zijn, viel overigens wel te verwachten: Cagliari wist de zeven voorgaande thuiswedstrijden niet te winnen, en slaagde daar in de achtste wedstrijd op eigen veld dus wederom niet in. Zelfs het vierde gelijkspel was de ploeg niet gegund. Carlos Tévez (foto) zette de 0-1 al na drie minuten op het scorebord, terwijl Arturo Vidal de voorsprong - nog voordat er een kwartier verstreken was - verdubbelde. Fernando Llorente (0-3) en Luca Rossettini bepaalden de eindstand op 1-3.

Juventus sluit 2014 zodoende af als koploper, AS Roma kan dit weekend tot op één punt naderen. De competitie gaat voor de ploeg uit Turijn verder op 6 januari, maar maandag speelt het in Qatar (!) nog om de Super Cup tegen Napoli. Beide ploegen ruzieden lang over een speeldatum, die er uiteindelijk niet kwam. Om commerciële redenen wordt het duel nu in Qatar afgewerkt. Ook Napoli komt donderdag in actie, het speelt om 21.00 uur thuis tegen Parma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.