Hércules verliest zonder Drenthe van Espanyol

Hércules Alicante is er niet in geslaagd op bezoek bij subtopper Espanyol een goed resultaat te boeken. Zonder Royston Drenthe verloor de ploeg ruim. Depotivo La Coruña won.

Espanyol-Hércules Alicante 3-0De Nederlander, eerder deze week vader geworden, ontbrak vanwege een maagzweer in de selectie van de promovendus. Hércules keek al na een kwartier tegen een achterstand aan door een goal van Joan Verdú. Daarna ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, tot een minuut of tien voor tijd.

Doelman Juan Calatayud werd met rood naar de kant gestuurd. Doordat tweede doelman Piet Velthuizen met een dijbeenblessure ontbrak op de bank, kwam Unai Alba tussen de palen te staan. Deze Spaanse doelman werd in de slotfase nog twee keer vanaf elf meter gepasseerd door respectievelijk Pablo Daniel Osvaldo en Luís García: 3-0.

Deportivo La Coruña-Málaga 3-0De kwakkelende thuisploeg heeft een belangrijke overwinning geboekt tegen laagvlieger Málaga. Adrián López Álvarez maakte na een goed kwartier de openingstreffer. Nog voor rust verdubbelde Diego Colotto de marge.

Kort voor tijd maakte Pablo Álvarez aan alle onzekerheid aan einde door de derde treffer van Dépor voor zijn rekening te nemen, tot opluchting van een volgepakt Estadio Municipal de Riazor.

Voor Deportivo was het pas de derde zege in twaalf competitieduels. De ploeg van trainer Miguel Ángel Lotina heeft inmiddels veertien punten vergaard en staat met dat aantal op plaats twaalf. Toch is het gat naar Málaga, dat achttiende staat, slechts vier punten.

Overige uitslagen:Osasuna-Sporting Gijón 1-0Levante-Racing Santander 3-1 Sevilla-Real Mallorca 1-2 Real Sociedad-Atlético Madrid 2-4 Foto: VI Images