Hércules speelt met eclatante zege zorgen weg

Alle financiële perikelen zijn even vergeten, net als de commotie rond tribuneklant Royston Drenthe. Hércules Alicante zette zich met een 4-1 zege op Atlético Madrid positief in de schijnwerpers.

Drenthe zag vanaf de tribune hoe Hércules Alicante tegen Atlético Madrid alle frustratie van de laatste weken van zich af speelde. Na 45 minuten stond er een ongekende 4-0 voorsprong op het scorebord. Tote brak in de elfde minuut de ban. Na een vastgelopen actie prikte hij de bal alsnog bij de eerste paal in het Madrileense doel.

Het bleek de voorbode van een bijzondere eerste helft. Met een schitterend schot verdubbelde Nelson Valdez de marge, waarna Olivier Thomert en David Trezeguet ook nog van zich deden spreken.

De overwinning van Hércules kwam in de tweede helft niet in gevaar. Atlético Madrid, dat door de nederlaag de aansluiting met de subtop verloor, kwam niet verder dan wat vergeefse pogingen de eer te redden. Pas in de slotfase kwam alsnog de eretreffer van José Reyes na een nonchalant uitverdedigen van Rufete. Foto: VI Images