Herboren Willem II wint en viert carnaval in linkerrijtje

Reacties

Willem II heeft op bezoek bij Excelsior zijn tweede uitzege op rij geboekt: 0-2. De Tilburgers hadden aan zestig seconden genoeg om de drie punten te verorveren op Woudestein.

Herboren Willem II wint en viert carnaval in linkerrijtje

De ploeg van trainer Erwin van de Looi raakte de afgelopen weken op stoom. Die goede serie begon eind januari, toen er thuis gewonnen werd van Sparta Rotterdam (3-2). Na een smadelijke 1-3 nederlaag tegen tien man van Heracles Almelo (1-3) nam Willem II zeer verrassend drie punten mee uit Arnhem (0-2). Ook tegen AZ verloren de Tilburgers niet (1-1), waardoor de mannen van Van de Looi met vertrouwen afreisden naar Kralingen.

Behoudens een kopbal van Fran Sol was er in de eerste helft weinig van dat vertrouwen terug te zien. De thuisploeg had het initiatief en was aanvallend een stuk actiever dan de bezoekers. Khalid Karami had vlak voor de rust de bekroning op zijn schoen, maar de inzet van de rechtsachter spatte uiteen op de paal naast doelman Kostas Lamprou.

Koppers
Het was echter niet Lamprou, maar Warner Hahn die moest vissen op Woudestein. Dico Koppers, die zijn nieuwe rol als linkermiddenvelder de laatste weken met verve uitvoert, kreeg de bal voor zijn voeten en frommelde hem in twee instanties in het Excelsior-doel.

Nog geen minuut later konden de Tilburgse handen opnieuw de lucht in. Jordy Croux slalomde fraai door de Rotterdamse defensie en legde de bal met een wippertje perfect op het hoofd van Erik Falkenburg, die Hahn van dichtbij kansloos liet. Excelsior-invaller Danilo Pantic liet zich van zijn slechtste kant zien met een bijzonder onhandige tackle op Darryl Lachman, die de Serviër een rode kaart opleverde.

Fran Sol liet in de slotfase nog een behoorlijke kans op een derde Brabantse treffer liggen. De Spaanse spits schoot naast, maar dat mocht de pret niet drukken. Willem II bezet door de zege in Kralingen namelijk een knappe negende plaats. De Tilburgers hebben bovendien met 29 punten al evenveel punten als in het gehele vorige seizoen verzameld.

Voor Excelsior betekent de thuisnederlaag een enorme dreun. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag had bij een overwinning de degradatieplaatsen kunnen verlaten, maar blijft nu steken op de zeventiende positie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.