Herboren Pellè vooral in De Kuip nauwelijks af te stoppen

Door zijn drie doelpunten tijdens het thuisduel met ADO Den Haag (4-2) heeft Graziano Pellè nu 36 treffers gemaakt voor Feyenoord in competitieverband. Voor al zijn vorige clubs maakte hij er in totaal 35.

Herboren Pellè vooral in De Kuip nauwelijks af te stoppen

Pellè startte zijn loopbaan bij Lecce, dat hem verhuurde aan achtereenvolgens Catania, Crotone en Cesena. Op 4 februari 2006 maakte hij namens Crotone zijn eerste competitietreffer tijdens het thuisduel met Torino (1-1). In totaal scoorde hij zes keer namens Crotone in de Serie B en het seizoen daarop was hij tien keer trefzeker op huurbasis bij Cesena.

In juli 2007 verhuisde Pellè van Lecce naar AZ, maar een groot succes werd dat niet. De aanvaller was in vier seizoenen goed voor slechts veertien goals en in 2011 keerde hij terug naar Italië om bij Parma aan de slag te gaan. Voor die club scoorde hij slechts één keer en op huurbasis bij Sampdoria maakte hij vier goals, waardoor de spits achtenhalf jaar na zijn debuut in totaal slechts 35 keer trefzeker was in competitieverband.

Maar vanaf de zomer van 2012 werd alles anders voor Pellè, die door Parma verhuurd werd aan Feyenoord. In 29 Eredivisie-duels scoorde de spits liefst 27 keer en halverwege het seizoen besloten de Rotterdammers hem definitief over te nemen. Deze huidige jaargang bewijst Pellè geen eendagsvlieg te zijn, want na acht wedstrijden staat de teller al op negen doelpunten.

Zondagmiddag maakte Pellè voor de tweede keer in zijn loopbaan een hattrick. Tot aan dit seizoen was het hem nooit gelukt om drie keer te scoren in één wedstrijd, maar eind vorige maand tijdens het thuisduel met NAC Breda (3-1) was het voor het eerst zover.

Vooral tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord is Pellè bijna niet af te stoppen. De Italiaan speelde twintig competitieduels in De Kuip en was daarin goed voor liefst 27 treffers. Buiten Rotterdam scoorde Pellè negen keer in zeventien wedstrijden. Dit seizoen maakte de spits - die door trainer Ronald Koeman deze week tot aanvoerder werd benoemd - acht goals thuis en één uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen