Herboren Niang leidt Milan naar ruime zege

AC Milan heeft in eigen huis met groot gemak van Sampdoria gewonnen. Met dank aan een uitblinkende M'Baye Niang werd het 4-1 voor de Rossoneri.

De piepjonge doelman Gianluigi Donnarumma kreeg de afgelopen weken veel lof bij Milan, maar stond in de eerste minuut bijna aan de basis van een tegendoelpunt. De zestienjarige sluitpost vergaloppeerde zich aan de bal, waarna hij met een uiterste redding voorkwam dat Roberto Soriano de bal in het lege doel schoot.

Een ander groot talent van Milan onderscheidde zich wel in positieve zin. Niang stond met een prachtige individuele actie aan de basis van de 1-0 van Giacomo Bonaventura. In de 38ste minuut ging Niang achter de bal staan bij een strafschop, die hij overtuigend tot doelpunt promoveerde.

De Franse jeugdinternational gold ten tijde van zijn komst naar Milaan in 2012 als wonderkind, maar loste zijn belofte jarenlang niet in en werd al omschreven als miskoop. Sinisa Mihajlovic is echter fan van de aanvaller, die dat vertrouwen na rust nogmaals beloonde door na defensief geschutter van Samp de 3-0 te maken.

Daardoor verliep het weerzien van Mihajlovic met zijn ex-club erg prettig voor de Servische trainer, die Nigel de Jong vanwege een blessure moest missen. Luiz Adriano, ingevallen voor M'Baye, maakte er in de tachtigste minuut na een puntgave voorzet van Alessio Cerci zelfs nog 4-0 van. Vlak voor tijd redde Samp nog zijn eer, via een door Éder benutte penalty. Hij staat daardoor nu samen met Gonzalo Higuaín (Napoli) bovenaan de topscorerslijst met tien doelpunten.

Door de zege stijgt Milan van de achtste naar de vijfde plaats. De club heeft 23 punten, zeven minder dan koploper en rivaal Internazionale. Vrijwel alle andere ploegen in het linkerrijtje hebben nog een duel tegoed ten opzichte van Milan. Sampdoria staat twaalfde.