Herboren NEC zet flinke stap naar lijfsbehoud

Reacties

Het sprookje van NEC krijgt steeds meer vorm. Nadat eerder al de laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen, begon het ook sterk in de nacompetitie. De eerste van twee ontmoetingen met FC Emmen eindigde in 1-3. De return in Nijmegen lijkt een formaliteit.

Herboren NEC zet flinke stap naar lijfsbehoud

Op papier was het een oneerlijke strijd. De nummer negen van de Jupiler League ontving de nummer zestien van de Eredivisie. Toch geloofde Alexander Bannink op voorhand in een stunt. ‘Geloof mij nou, niemand komt graag naar Emmen’, vertelde hij in gesprek met VI. ‘Wij kunnen alleen maar wat winnen, Eredivisieclubs kunnen alleen maar verliezen. We moeten niet arrogant gaan doen, maar we weten wel dat we iets bijzonders kunnen presteren.’

Het bleken geen loze woorden. Het elftal van trainer Dick Lukkien begon furieus aan het duel en opende al na vier minuten de score. Na een goede actie over de linkerkant was het Alexander Bannink die afdrukte. De Emmenaren, die in de eerste ronde al te sterk waren voor RKC Waalwijk, zaten op rozen.

NEC maakte in het begin een zwakke indruk en speelde daarmee de thuisploeg in de kaart. Emmen counterde en had via Cas Peters zo maar op 2-0 kunnen komen. Zijn kopbal ging net naast. In het vervolg van de eerste helft nam NEC steeds meer het initiatief, maar tot een treffer kwam het niet.

De meegereisde fans uit Nijmegen zagen na de rust een ander NEC uit de kleedkamer komen. De ploeg van trainer Ron de Groot zette Emmen onder druk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er na 54 minuten. Het was aanvoerder Gregor Breinburg die van buiten het zestienmetergebied mocht aanleggen. Zijn schot leek een eenvoudige prooi voor Dennis Telgenkamp, maar de doelman verkeek zich op de inzet.

Tien minuten later werd het zelfs 2-1. Het was Jay-Roy Grot die zichzelf knap vrijspeelde en vrij droog bij de eerste paal binnenschoot. Ook nu zag Telgenkamp er niet lekker uit. Waar er in het eerste bedrijf nauwelijks sprake was van een krachtsverschil, was NEC in deze fase overduidelijk de bovenliggende partij. Met nog twee minuten te spelen gooide invaller Taiwo Awoniyi het duel in het slot (1-3).

Met een overwinning en drie uitdoelpunten op zak, heeft NEC uitstekende papieren om de finale van de play-offs te halen. Als het zich zondag niet verslikt, wacht in de finale NAC Breda of FC Volendam. Het heenduel aan De Dijk eindigde in 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.