Herboren Lindgren helpt Groningen opnieuw langs Heracles

FC Groningen is voor de tweede keer in nog geen week tijd te sterk gebleken voor Heracles Almelo. Rasmus Lindgren kroonde zich opnieuw tot matchwinner: 2-1.

Zondag stelde de Zweed deelname aan de play-offs nog veilig door twee keer te scoren tegen de Tukkers, in het laatste competitieduel van het seizoen. Door de twee doelpunten van Lindgren en de 2-1 thuiszege op de Heraclieden eindigde FC Groningen op de zevende plaats, met een punt achterstand op de equipe van trainer John Stegeman.

Donderdagavond troffen beide ploegen elkaar opnieuw in De Euroborg en het initiatief lag dit keer bij de Groningers, die zichzelf een goede uitgangspositie wilden verschaffen voor de return van komende zondag (12.30 uur aftrap). De aanzet daartoe werd al in de elfde minuut gegeven, toen verdediger Hans Hateboer zijn eerste doelpunt van dit seizoen liet aantekenen. Dat deed de linksback koppend uit een voorzet van Oussama Idrissi: 1-0.

Niet alleen het initiatief lag in de eerste 45 minuten bij de thuisploeg, trainer Erwin van de Looi kon ook vaststellen dat zijn ploeg de controle had. Maar de hoofdcoach kon zijn praatje in de rust niet afsteken met een voorsprong op het scorebord. Het was de van een ziekte teruggekeerde Heracles-spits Wout Weghorst die in de eerste minuut van de blessuretijd toesloeg, door op aangeven van Jaroslav Navratil - en in buitenspelpositie - de bal door de benen van doelman Sergio Padt en in het doel te mikken.

De 1-1 ruststand leek de bezoekers moed te geven de tweede helft anders in te gaan en dat bleek uit het aantal kansen dat Heracles na de pauze kreeg. De ploeg werd iets gevaarlijker en nam het doel van Groningen wat vaker onder vuur, maar pogingen van Peter van Ooijen en Ramon Zomer troffen geen doel, terwijl Lindgren dat in de vijftigste minuut weer wel deed. Dat deed de captain aan de kant waar hij afgelopen zondag nog twee keer een doelpunt van eigen makelij mocht vieren.

Dit keer kopte hij een hoekschop van Albert Rusnák binnen via de handen van keeper Bram Castro en zette hij de 2-1 eindstand op het scorebord. Het betekende alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen voor de vertrekkende Lindgren, die dit seizoen een persoonlijk record neerzette met vier Eredivisie-goals. Dat lukte hem in zijn tijd bij Groningen en Ajax namelijk nog niet eerder. Door de deze week bijzonder productieve defensieve middenvelder/verdediger ligt Groningen op koers om zich te plaatsten voor de tweede ronde van de play-offs.