Herboren Falcao deelt in extreme scoringsdrift Monaco

Aan de scoringsdrift van AS Monaco komt maar geen einde. De Monegasken walsten ook over Girondins Bordeaux heen (0-4) en zijn de nieuwe koplopers in de Ligue 1.

Met 49 doelpunten na zestien speelronden - een gemiddelde van meer dan drie goals per wedstrijd - was Monaco al met afstand de meest scorende ploeg in Europa en die status bevestigde de ploeg van trainer Leonardo Jardim op bezoek bij Bordeaux. Binnen vier minuten stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong. Rechtsback Djibril Sidibé en Falcao bezorgden hun ploeg een bliksemstart.

De Franse nummer zeven had in eigen huis weinig in te brengen tegen de ontketende Monegasken en kreeg vlak na de rust de volgende domper te verwerken. Opnieuw was Falcao de gevierde man. In de 64ste minuut vervolmaakte hij vanaf de strafschopstip zijn hattrick.

De dertigjarige Colombiaan staat daardoor alweer op tien competitietreffers, alleen Edinson Cavani (veertien) en Alexandre Lacazette (elf) waren vaker trefzeker in de Ligue 1. Na elf optredens in de Franse competitie heeft Falcao zijn seizoenstotaal van de afgelopen drie jaar al verbeterd.

De aanvoerder levert daarmee nog niet eens een vijfde van de productie van zijn elftal. Monaco staat na zeventien speelronden op liefst 53 treffers. Barcelona en Real Madrid komen van de Europese clubs nog het dichtst in de buurt met een productie van 37 doelpunten in de competitie.

Monaco is door de ruime zege op Bordeaux de nieuwe koploper in de Ligue 1. Falcao en zijn ploeggenoten kunnen zondagavond (20.45 uur) in hun luie stoel toekijken hoe concurrenten Paris Saint-Germain en Olympique Nice het tegen elkaar opnemen in Parijs.